понеділок, 25 червня 2012 р.

Зростаймо громадянами

  

 

Я — українець. Є у мене право
На рідну мову та свою державу,
На гордий прапор золотисто-синій,
На щастя жити у такій країні.

       

          28  червня  ми святкуємо День прийняття Конституції України. Важким і довгим був шлях нашої держави до справжньої незалежності...
         Під синьо-жовтим прапором, під охороною золотого тризубого Герба живе й розвивається нова Україна, яку ми з вами любимо, будуємо, у якій будуть жити наші діти й онуки, і в якій ми   можемо  вільно,  на  повен  голос  заспівати «Ще  не  вмерла  Україна».
         Діти – це майбутнє держави. Конституція України охороняє її  інтереси, їх право на освіту і гармонійний розквіт життя.
      У  нашій  книгозбірні  для  вас, діти,  організовано  викладку  літератури «Зростаймо громадянами».  Книги ,що  знайомлять  з  Основним  Законом  нашої  держави, з  історією  її  творення,  з  головними  символами  нашої  Батьківщини.




      Отже, ми є громадянами нашої держави – України, маємо право  знати про свої права  та пам`ятати також, що крім прав є ще й обов`язки. Саме вам, молодим, будувати нашу незалежну Україну. 

    

     
   Тож дозвольте  привітати  вас,  з святом – Днем Конституції України. Нехай же в цей урочистий день повсюди панує світлий настрій, міцніє почуття гордості за свою країну, за її Основний Закон, що гарантує втілення мрій і сподівань на краще й благополучне життя у власній державі.


четвер, 14 червня 2012 р.

Яскравий світ дитячих мрій

     

        Як часто, дивлячись на свою дитину, ми хочемо знати, що ж у цій маленькій голівці діється, про що наша дитина думає, і що її непокоїть? На ці питання можна відповісти, «прочитавши» дитячий малюнок.
Діти прямі і відкриті, їх розум не засмічений заборонами чи пересторогами. Це у них, дітей, треба вчитися, бо вони бачать світ справжнім.
        13 червня у бібліотеці для дітей у рамках програми літніх читань «Літо кличе до бібліотеки» організовано  чергову виставку дитячих малюнків «Яскравий світ дитячих мрій». На виставці представлені малюнки  небайдужих до малювання наших читачів, а також роботи дітей цільової групи «Творчо обдаровані діти». Виставка в деякій мірі проявляє і таланти дітей.
     Організація виставок дитячого малюнка стала вже гарною традицією для юних художників і працівників бібліотеки. У своїх роботах діти спробували розкрити хвилюючі для нас усіх теми: любові до ближніх, ставлення до себе, погляд на світ, який нас оточує, свої фантазії… 
     

        Звичайно, справжніми художниками стануть одиниці. Та, навчившись мислити образами, дитина зможе застрахувати своє майбутнє від важких депресій і їх наслідків, бо зможе у найпростіших речах знайти для себе щось незвичайне і особливе.

                        

Виставка буде діяти протягом літа.
Запрошуємо всіх бажаючих .


четвер, 7 червня 2012 р.

Розкажемо, та ще й розважимо !

    Одним  із  найпопулярніших  видів  відпочинку  дітей  були  і  залишаються  екскурсії,  адже   їхня  мета  не  тільки  створити  для  дитини  відпочинок,  але  і  пробудити  почуття  прекрасного.   Літо – якраз  та  пора ,  яку  найбільше вибирають  для  екскурсій. Бібліотекарі  нашої  книгозбірні  раді , що  наша  бібліотека  є  таким  місцем  для  небайдужих  відвідувачів.
    Сьогодні,  7  червня,  в  нашу  бібліотеку  завітали  діти  з  села  Пшеничник.

Вони  познайомилися з будинком,  де живуть  книжки,   правилами  користування  бібліотекою ,  взяли  участь  у  вікторині «З  якої  ми  казки?»  і  разом з бібліотекарем згадали улюблених літературних  героїв.  Діти  приємно  здивували  своїми  знаннями.  
Юним  відвідувачам   цікаво  було  ознайомитись  із  книжковими  виставками,   виставкою  творчих робіт дітей  Долинської  районної  дитячої  бібліотеки, виставкою періодики,  з  Інтернет – центром  книгозбірні.












 


 Адже, книга – один з головних засобів навчання, розвитку та душевної наcолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями.
  Ми  завжди  раді  дарувати   дітям  радість спілкування з книгою!


середу, 6 червня 2012 р.

Хоча у нас канікули - нам дармувати ніколи!


         Довгий і напружений навчальний   рік  залишився  позаду.
        Літні канікули…Як їх провести?  Кожен рік постає це запитання перед школярами та їх батьками.Відповідей на нього багато, та  Долинська  районна бібліотека для дітей відповідає впевнено: “З книгою!” .   

      5 червня  у бібліотеці  відбулась  презентація книжкової виставки «Хоча  у  нас  канікули  -  нам  дармувати  ніколи !». Діти  мали  змогу  познайомитись  з  літературою  за шкільною програмою  на  літні  канікули.
      Юні  читачі  намагатимуться  прочитати якомога більше книг за списками для своєї вікової категорії. Вони  також представлять  відгуки про кращу, на їх думку, з прочитаних книг, у яких поділяться своїми враженнями. Наприкінці серпня бібліотекарями  будуть  підведені підсумки програми, визначені лідери літнього читання.





                          Книга на канікулах працює:
                             Радує, захоплює, дивує!
                             Поспішаймо у бібліотеку,
                             Тут – найцікавіше в літню спеку!