вівторок, 29 січня 2013 р.

Любов до книги - це на все життя!

        Сьогодні у нас відбулась цікава подія. До нас завітав і записався  веселий читачик Артемко. Він ще зовсім маленький, трохи більше 2 рочків. Прийшов з мамою в бібліотеку, бо вже гарно розмовляє і полюбляє слухати казочки, які читає матуся. Ми мали можливість слухати віршики у прочитанні маляти. Артемка цікавило все навколо: і саморобки на полицях, і дитячі малюнки, і яскраві-яскраві книжки, а ще він погодився        на маленьку фотосесію.
 
        На прощання  читачик  всім сказав :«До побачення» і обіцяв знову прийти.
Живе спілкування є найцікавішим, великою цінністю, а устами маляти промовляє істина.
       І дуже мудро роблять ті батьки, які починають знайомити дитину з книгою вже від народження, починаючи з дитячих віршів і пісеньок.
       Саме читання книг збагачує наше життя, робить його більш цікавим і наповненим, допомагає нам через книгу пізнавати світ.
    
Ніколи не змушуйте до читання. Заохочуйте. І ніколи не перетворюйте читання у погодинну роботу, хай дитина слухає стільки, скільки їй цікаво.
 

вівторок, 22 січня 2013 р.

Під Крутами бій, під Крутами кров... Про давню трагедію згадаємо знов.



                                   О Боже, наш добрий
                                   З високого неба!
                                   Молитву сьогодні
                                   Приносим до Тебе,
                                   За тих, що боролись
                                   При станції КРУТИ,
                                   За нашу Державу
                                   Із ворогом лютим,
                                   Що в битві цій впали
                                   В цю зиму криваву…
                                   Прийми їх до Себе!
                                   Прийми в Свою славу!
     Дата 29 січня увійшла в українську історію як день пам’яті мужніх героїв, що душу й тіло поклали за самостійність, волю та незалежність Батьківщини. 
       95 років тому назад у бою під Крутами, що на Чернігівщині, понад 300 курсантів військової школи, студентів та гімназистів, рішуче відстоюючи право українського народу жити у власній державі, вступили у нерівний бій із  добре озброєним і вишколеним противником і протягом кількох днів стримували на підступах до Києва величезну більшовицьку армію. Вони протистояли шести тисячам добре озброєного червоного війська. П’ять годин у безперервному бою під ворожим вогнем  Студентський курінь стримував червоні лави. 35 юнаків попали в полон. Після тортур  всіх їх вивели на розстріл. І під спів «Ще не вмерла Україна» впали під рушничним вогнем.
Серед них  - Микола Корпан - єдиний галичанин, який у січні 1918–го загинув у бою з більшовиками поблизу залізничної станції «Крути» й був похований разом із вісімнадцятьма побратимами на Аскольдовій могилі. 17 жовтня 2010 року на батьківщині героя, в селі Тяпче Долинського району Івано-Франківської області йому відкрито пам'ятник. (Автор пам’ятника Долинський скульптор Богдан Фреїв, а допомагав йому студент зі Львова (зараз скульптор), уродженець цього села Віталій Лютан).
Щороку біля  пам'ятника вшановують його подвиг земляки. 
              Таких героїв пам'ятати - наш обов’язок.





                           
«Під Крутами бій, під Крутами кров... 
Про давню трагедію згадаємо знов».
   Під такою назвою в нашій бібліотеці організована тематична поличка, присвячена пам’яті Героїв Крут.         
Організовуючи цю поличку, бібліотекарі мали на меті привернути увагу нинішнього молодого покоління до самовідданого і жертовного подвигу, який здійснили 1918 року їхні ровесники у бою під Крутами. 

               Їх було триста…  триста їх зосталось.
               Осяйних і п’янких , як свічки спалах… 

     Схилімо свої голови перед світлою пам’яттю тих молодих лицарів, які далекого січневого ранку заступили собою шлях ворогам на Київ во ім'я воскреслої сьогодні України. 

вівторок, 15 січня 2013 р.

А у нас - нові книги для Вас!



         Шановні читачі!
         Ми з радістю повідомляємо, що бібліотека отримала нові книги. Запрошуємо переглянути новинки!
        Серед отриманих книг художня та науково-популярна література, словники, книги про мистецтво, краєзнавча література. Для читачів буде цікавою серія «Бібліотека Нобелівських лауреатів», яка знайомить з творами видатних зарубіжних письменників, а також книги Марини та Сергія Дяченків із серії «Кращі письменники-фантасти Європи». 


                        













Заходьте! Знайомтесь! Читайте!

четвер, 10 січня 2013 р.

Нам без книг ніяк не можна.

  Нарешті дочекалися.                Зима... Новорічні та Різдвяні свята… 
Канікули…
У кожному місті проходять традиційні новорічні святкові заходи, конкурси та виставки. Канікули - пора, коли  можна відпочити, загартуватись, повеселитись, поколядувати, набратись сил, а зрештою і побайдикувати…
      Та як відомо, все приємне дуже швидко закінчується, особливо якщо це – канікули, яких ви чекали весь семестр. Тому треба постаратися якнайкраще відпочити і гарно провести час!
Як провести зимові канікули, розважаючись та водночас і не забуваючи вивченого матеріалу в школі?
Гадаєте це можливо? 
 А якої думки про це користувачі нашої книгозбірні?

На це питання - відповідь на фото, зроблене прихильником нашого блогу і переслане нам. Пропонуємо подивитись і вам.
Хоча ми думаємо їм також не бракує у своєму відпочинку і байдикування, і розваг на свіжому повітрі.
Радимо всім – відпочивайте з користю!

пʼятницю, 4 січня 2013 р.

Різдвяна казка


   2013 рік в Україні оголошено Роком дитячої творчості. 

   Творчість є добрим помічником у процесі виховання дитини. Мистецтво допомагає дітлахам пізнавати життя людини і природи, розвиває не тільки зорове сприйняття, але і фантазію, почуття краси. 
   Саме для цього в нашій бібліотеці і збираються небайдужі до творчості дітлахи в гурток «Умійко», де вчать реалізовувати себе. Вони ліплять з пластиліну, малюють, вирізають паперові саморобки.
   І нехай це тільки перші та невмілі кроки, проте діти стараються, їх захоплює творчість, вони хочуть навчитися, хочуть поділитись своїм вмінням з іншими, це - додатковий стимул займатися в гуртку.
     В ці перші дні нового року та канікул - заняття в гуртку на різдвяну тематику. Цього тижня діти не тільки працюють над виготовленням іграшок, але і вивчають колядки й готують вертепи, дізнаються про традиції святкування Різдва в різних країнах світу.
   2 січня гуртківці вперше цього року зібрались для оформлення книжкової виставки «Різдвяна казка», адже Різдво - одне з головних християнських свят.

 
 
    Діти знають, що їхня робота не даремна і комусь потрібна, що вони своїми роботами вносять у світ частку Прекрасного.
4 січня вихованці здійснять віртуальну мандрівку світом та дізнаються про традиції святкування Різдва в Америці. 
   Впродовж року на гуртківців чекають цікаві різноманітні конкурси, зустрічі, розваги, а в ці дні вони разом з колективом бібліотеки вітають всіх з Різдвяними святами.

Хай різдвяна добра казка
Подарує тепло й ласку,
Хай різдвяні світлі зорі
Знищать смуток весь і горе!
Щастя, радість і добро
Хай несе до вас Різдво!
Веселих свят!