четвер, 29 серпня 2013 р.

Першовересень кличе до школи

Швидко літо пролетіло,
Осені прийшла пора.                  
Перше вересня настало,
Йде до школи дітвора.



         День Знань – це хвилююче і радісне свято! Це зустріч із друзями і вчителями, радість спілкування і навчання, передчуття чогось нового і невідомого.
         Неначе швидкоплинна ріка, яка, є повною, біжить, не спиняючись, вперед і живить своїми водами все навколо, так само і школа, завжди переповнена дитячими голосами і сміхом, ні на мить не зупиняється у своїй творчості, біжить вперед, даючи дітям знання, а потім випускає їх у широкий світ, де вони живуть, вчаться, працюють і творять свою державу.
       Нехай навчання дається легко, нехай уроки будуть цікавими. Бажаємо, щоб новий шкільний рік приніс багато дивних відкриттів і вірних друзів. Не бійтеся труднощів, вірте у себе, прагніть до знань!

 
                      У добру путь, шановні діти!
                      І хай дасть Бог нам всім радіти
                      За ваші успіхи, уміння.
                      Хай нові паростки коріння
                      Проб’є до нових, світлих знань,
                      Всяких удач вам, починань!

четвер, 22 серпня 2013 р.

Моя країна - незалежна Україна

 
       22 роки тому збулася споконвічна мрія народу України – жити в самостійній незалежній державі. До цього дня – 24 серпня 1991 року – українці йшли багато століть. Нарешті велике бажання наших предків здійснилося, бо саме в цей день  Верховна Рада України прийняла історичний документ «Акт про незалежність України».
         Сьогодні Україна має родючі землі і значні природні ресурси, багатовікову історію і самобутню культуру.
         Діти, ви – творці майбутнього України, яке починається вже сьогодні. Тому тільки від вас залежить, яку сторінку ви самі впишете у велику історію держави. А для цього ще треба дуже багато вчитися, здобувати освіту, закріплювати набуті знання.
        Пам’ятайте, майбутнє України у ваших руках і саме від вас залежить, яким воно буде!


Люблю тебе я мила Україно!
І все зроблю, щоб ти завжди цвіла.
Я буду вчитись в школі на відмінно,
Щоб мною ти пишатися могла.

середу, 14 серпня 2013 р.

До "Умійка" завітали і про літо малювали

         Літо…Гаряча пора…Кожен хоче відпочити, набратись сил і зарядитись енергією на цілий рік. Коли ж, як не тепер? Та, відпочивати можна по-різному. Хтось просто «б’є байдики», але це не скажеш про нашого бібліотечного «Умійка». Шановний друже, а ти не забув хто він такий наш «Умійко»? Давай пригадаєм – це гурток юних умільців, що діє при нашій книгозбірні і дивує нас час від часу своїми роботами, бо тут дітей єднає різноманітна творчість: малювання, ліплення з пластиліну, вирізання з паперу, бісероплетіння та ще багато всього цікавого. Юні умільці і влітку не сидять без діла, а збираються, щоб свій відпочинок провести прекрасно і корисно. Ось і вчора,13 серпня гуртківці малювали літо. Що з цього вийшло? Судити Тобі. Ось їхні роботи.


       От, і Ти часу не гай, до "Умійка" поспішай!

вівторок, 6 серпня 2013 р.

Найцікавіше з періодики

     5 серпня в районній бібліотеці для дітей відбулись мандри по журналах «Найцікавіше з періодики». Дітям було  цікаво дізнатися, що в районній бібліотеці для дітей  поряд із книгами живуть багато газет і журналів, які вони можуть читати із своїми батьками і друзями. І що найголовніше – ці видання бібліотека отримує регулярно – щомісяця або щотижня.
  Дітям  було весело в компанії з героями журналів:«Стежка», «Однокласник», «Позакласний час», «Юная леди», "Зернятко","Малятко", "Яблунька", "Умійко".
      Ці ,та інші журнали допомагають змістовно і весело провести дозвілля, вчать робити цікаві речі, пропонують багато подорожей, конкурсів, вікторин. Адже на їх сторінках – багато цікавих, пізнавальних, захоплюючих розповідей, оповідань, віршів, тобто таких матеріалів, які допоможуть  у навчанні, поповнять  знання, навчать логічно мислити, відкриють безліч таємниць навколишнього світу,а щомісячний журнал «Юний натураліст» для тих, хто любить пухнастих, смугастих, колючих та повзучих, тобто братів наших менших, хто бережливо ставиться до природи та закоханий в кожну стеблинку, травинку, квіточку рідного краю, знайдете тут відповіді на будь – які питання.  

Цікавою була мандрівка  світом періодичних видань.
Сподіваємося, що і ти обов’язково відвідаєш районну бібліотеку для дітей і потоваришуєш із дитячою періодикою.