середу, 28 травня 2014 р.

З днем захисту дітей завжди вітають

                  
                               Коли у небі сонечко сміється,
                              А в полі, лузі квіти розцвітають,
                             Тоді нас всіх із цим прекрасним святом- 
                             З днем захисту дітей завжди вітають.
    Дитинство… Яка чудова безтурботна пора нашого життя. Та розуміємо ми це значно пізніше.
Всі ми родом із дитинства.  Діти чомусь завжди прагнуть скоріше стати дорослими, а ми, дорослі, ностальгічно згадуємо безтурботні дитячі роки. Але всьому свій час. 
   Турбуючись про долю дітей усього світу (бо ж чужих дітей не буває) у листопаді 1949 року у столиці Франції Парижі рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок і було засноване це міжнародне свято — День захисту дітей!
День захисту дітей вже багато років відзначається 1 червня на всій планеті . В цей день особливо гостро піднімається питання дитинства.
Напередодні  Міжнародного дня захисту дітей, 28 травня, в нашій бібліотеці пройшов "День веселих розваг".






Діти брали активну участь у вікторинах, конкурсах, іграх. 





Було весело і гамірно у книгозбірні. Навіть ми, дорослі, повернулись на мить у дитинство. Сьогодні всі не просто відпочили, а зробили це активно.
   Життя дійсно прекрасне і треба тільки навчитися його любити і цінувати. Воно дарує нам безліч приємних днів, одним з яких є цей день…

вівторок, 20 травня 2014 р.

Сторінками "Малятка"


       Найстаріший український журнал "Малятко" став традиційним сімейним журналом для найменших. Його читали бабусі й дідусі, потім мами і тати сучасної малечі дошкільного віку. 
       Журнал був заснований в 1960 році Борисом Харчуком.
«Малятко» позиціонує себе як журнал, що передається з покоління в покоління, як щось улюблене і знайоме з дитинства.
       Саме тому, щоб познайомитись із журналом «Малятко» до нас сьогодні завітали юні читайлики  із СШ № 7 1-В класу (кл. керівник Шевчун Марія Михайлівна ), з якими було проведено інформ-круїз «Сторінками «Малятка».
        У журналі діти знайшли безліч яскравих ілюстрацій, веселих віршів і цікавих ігрових завдань, головоломок, кросвордів, а також традиційну саморобку в середині журналу. 
«Малятко»  пропонує загадки, розфарбовки, пісні з нотами, сценарії дитячих свят, кулінарні рецепти, конкурси: “Мої бабуся і дідусь”, “Добра справа”, “Чарівні пальчики”, “Ми – маленькі українці”. Таким чином, журнал буде корисним не тільки для юних читачів, але і й для їх батьків. Він зможе допомогти налагодити родинні стосунки. Для батьків у часописі пропонується спеціальна “Сторінка для батьків”. Всім дітям дуже сподобався журнал і всі захотіли його прочитати вдома.



Цікавої Вам мандрівки по сторінках журналу «Малятко».

середу, 14 травня 2014 р.

В казку ми підемо, друзів ми знайдемо


         Чи любите ви казку? На це питання мабуть відповідь у кожного з нас одинакова – «звичайно». 
Що як не казка з перших років  життя знайомить нас з навколишнім  світом? 
Казка вчить добру і засуджує зло; вчить любити та цінувати працю і засуджує лінь; навчає  сміливості, любові до прекрасного; вчить  вірити у дива.  Учені давно довели, що казки несуть  виховну функцію. Недарма народна мудрість передається через казку з покоління до покоління. Адже, казка — це маленька модель світобудови.
А найголовніше, чого вчить нас казка — залишатися в душі дитиною, а значить, трішечки Чарівником.
А чи справді це так,  мали змогу переконатися присутні на святі казки «В казку ми підемо, друзів ми знайдемо», що відбулось у нашій  бібліотеці 14 травня . На цьому заході у нас побували учні 2-А класу Долинської школи НВК N2 з вчителькою Мельник Любою Василівною. 
















Маленькі відвідувачі  повністю занурились у прекрасний і чарівний світ казки. Вони зачаровано слухали фрагменти казок, доповнюючи їх своїм змістом, а коли настав час  впізнавати казкових героїв, діти показали себе справжніми любителями і знавцями казок. Це не може не радувати нас, бібліотекарів. 
Закінчилось свято казки словами:
                
«Дорогі  наші  маленькі друзі! Читайте нові казки, пізнавайте світ, ставайте мудрішими, добрішими, працьовитішими. На все добре! До нових зустрічей!» 

понеділок, 12 травня 2014 р.

Мамам любим, мамам милим...



Мама, мамочка, матуся,
Я до неї пригорнуся.
Вона добра і привітна,
Ніби сонце в небі, світла.




       Мати…Скільки приємних спогадів пов’язаних з цим словом, скільки можливого і неможливого зробила ця жінка для нас. Хіба хтось може бути ближчим за неї? Руки та обличчя матері – це те, що завжди заспокоїть, підтримає, збереже від будь-якого зла.
       Мама – найрідніша у цілому світі людина, і все в дитині – від матері. Це вона вчила нас вимовляти перші слова, посміхатися до людей, говорити з ними ввічливо, з любов’ю. Мати вчила нас поважати друзів, бути вірними їм і у радощах, і у горі. 
       В Україні стало доброю традицією відзначати в другу неділю травня день Матері, берегині духовної опори роду. Цього дня вся наша любов, ніжність, чуйність їй – Матері, яка дала нам життя, і всім Матерям землі.
       В нашій книгозбірні напередодні цього дня був проведений конкурс дитячих малюнків. Діти зібралися в читальному залі,  озброїлися олівцями і папером, дістали фарби й цілком поринули у творчість. І вийшла в них ось така цікава та оригінальна виставка «Мамам любим, мамам милим»…





















Не забувайте своїх матерів, адже вони - найдорожче, 
що є у Вашому житті!

вівторок, 6 травня 2014 р.

Перше знайомство з бібліотекою


       Упродовж усього життя ми звертаємося до книги. Батьки читали вам казки, вірші, співали пісні, коли ви ще і говорити добре не вміли. З дитячих років книжка допомагала вам пізнати себе і зрозуміти світ, що вас оточує. І чим би ви в школі не захопилися - історією, географією, математикою на допомогу завжди прийде книга. 
Так розпочалося перше знайомство першачків, які вчора завітали до нас у бібліотеку (СШ№7, 1-В кл.). Дітей ознайомили з абонементом і читальним залом, розповіли як берегти книги.

       У кожної книги в бібліотеці є своя точна адреса, своя  «квартира», своя «кімната» і навіть місце. Коли книга йде в гості до читачів, місце її вільне. Повернувшись «додому» - в бібліотеку, вона знову стає на своє місце.
Щоб бібліотечна книга жила довго, її треба берегти. Книгу варто обгорнути, не загинати сторінок, не малювати на ній, не брати її брудними руками, не перегинати, не читати за обідом. Не читати лежачи… Всі ці правила потрібно запам’ятати і  дотримуватися.
       Весело та радісно було в цей день в бібліотеці. Діти, які побували на екскурсії мали змогу записатися до бібліотеки і взяти книжки додому. Всім дуже сподобалась цікава та пізнавальна екскурсія. Надіємося, що віднині вони будуть тут постійними відвідувачами.
       Ми завжди раді зустрічі з Вами. Ласкаво просимо в бібліотеку!

 Бібліотека - книги храм.
І знань безмежне море і надія.
Палкий вогонь незгасних поривань,
Що наше серце й душу гріє.
Натхненну працю здавна віддають 
Бібліотекарі народу.
Сьогодні дяку й шану їм несуть 
Дорослі й діти в нагороду.