вівторок, 30 серпня 2016 р.

Лунає перший дзвоник

Розквітають посмішки навколо,
Радісно луна веселий сміх,
Це моя найкраща в світі школа
Зустрічає школярів усіх.

    Знову ранок першого вересневого дня повниться мелодійними звуками шкільного дзвоника. Знову вулиці міст і сіл розквітають від дитячого щебету та юнацьких посмішок. Це  ми зустрічаємо  День знань - справжнє всенародне свято мудрості, доброти і людяності.
    Усі шляхи цього дня ведуть до школи. Розпочинається новий навчальний рік, який завжди означає відкриття нової, осяйної і часто нелегкої дороги – дороги до знань, до нових звершень. 
З нагоди свята бажаємо вам незабутніх миттєвостей шкільного життя, справжніх відкриттів, пізнання світу!
Зі святом Вас!

четвер, 25 серпня 2016 р.

У світі Франкової казки


  Нагуєвичі... Цей чарівний куточок Прикарпаття став відомим далеко за межами Галичини, адже тут  27 серпня 1856 року народився славний син українського народу Іван Франко.
   Його батько був відомим на всю округу ковалем, майстром своєї справи, людиною розумною. Іван часто бував у кузні і саме тут слухав розповіді про тяжку працю селян, злидні, бачив нужденне життя заробітчан.
Маленького Івана цікавило все: Чому Сонце маленьке? Чому людина чує вухами, а бачить очима ? Чому в калюжі пливуть хмарки ?Про що шепоче листя на осиці ?
    Іван Франко навчався у Дрогобицькій гімназії, Львівському та Чернівецькому університетах, а у Відні захистив наукову роботу. Він є автором більше шести тисяч творів різних жанрів. Особливе місце у творчості письменника посідають його твори для дітей.  Дуже популярна і нині його збірка казок «Коли ще звірі говорили»(«Абу-Каси-мові капці»,   «Лис Микита»  , «Осел і лев», «Королик і ведмідь», «Фарбований лис» та інші…) Герої цих творів − хитра Лисичка,  хижий Вовк,  мудрий Їжак, дурний Осел − є носіями певних людських якостей, а самі казки під личиною вигадки криють звичайно велику життєву правду.
    Письменник дуже любив дітей. «Життя мені мало всміхалося , а діти були тим весняним сонячним променем, яке зігрівало моє серце», згадував Франко. Тому й писав він для них і про них свої казки та оповідання. 
Помер Іван Франко 28 травня 1916 року.
З нагоди 160 річчя від дня народження Івана Яковича Франка у нашій книгозбірні сьогодні 25 серпня пройшов літературний турнір «У світі Франкової казки».
  Казковий світ – чарівний і неповторний. Мандрувати його стежками завжди цікаво й повчально. Казка вимагає особливої атмосфери, тому вона – символ домашнього затишку, родинної злагоди.
   Не забувайте чуже добро. Нехай воно повертається кожному сторицею. А ще читайте багато, бо як писав І.Франко:
Книги — морська глибина:
Хто в них пірне аж до дна,
Той, хоч і труду мав досить,
Дивнії перли виносить.

понеділок, 22 серпня 2016 р.

МОЯ КРАЇНА. Прекрасна і незалежна

Любіть Україну, козацькі сини,
Вона в нас, як мати, єдина,
Любіть Україну, шануйте її,
І з вами вона не загине.

        День Незалежності. Його святкують незалежно від релігії, національності та географічного положення. Ця подія надзвичайно важлива для кожної країни, адже вона є приводом ще раз показати всьому світу свої традиції, культуру та історію.
        Цього року Україна святкує 25 років своєї незалежності! Пишаємось, що наша Україна ніколи не поневолювала інші народи, не вела загарбницькі війни, а лише захищала себе від ласих на чуже добро близьких та далеких сусідів.
         Ми – українці! Свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір. Ми віками надаємо історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємодопомога згуртовують людей довкола спільної мети; що український народ спроможний захистити свою свободу, має велике серце і сильний дух.



        З нагоди 25-ї річниці  незалежності України - знаменної події у багатовіковій історії національного державотворення в нашій книгозбірні організована викладка літератури «Симфонія незалежної держави», яка яскраво висвітлює традиції, культуру та історію українського народу від далекого минулого і до сьогоднішнього дня.

З Днем Незалежності, країно!
Спільними зусиллями до єдиної мети!!!

понеділок, 8 серпня 2016 р.

Подорож у країну "Журляндію"

     «Діти, як ви думаєте : чи є така країна «Журляндія»?.. Така країна може існувати лише у нашій уяві. Країну цю населяють журнали. А що таке журнали, ви певно знаєте, бо мабуть кожен із вас уже читав якісь журнали, або чув про них. Подивіться, як багато гарних, ілюстрованих журналів одержує наша бібліотека («Малятко», Пізнайко», «Барвінок», «Яблунька»…)  Поринувши у їх світ, ви ніби потрапляєте в чарівну країну, де познайомитесь з багатьма цікавими друзями, казковими героями, побуваєте на багатьох  зустрічах, пізнаєте для себе багато різного і цікавого…»,  
 
так 8 серпня в нашій бібліотеці розпочався урок-мандрівка «Подорож у країну Журляндію». Діти із зацікавленням слухали огляд дитячих журналів, «сипали» запитання, ділились своїми враженнями і уподобаннями, ну а опісля, звичайно взялися за справжнє знайомство…