четвер, 29 вересня 2016 р.

Бібліотечний єралаш

        Осінь…Така щедра, урожайна пора року,  багата святами. Серед них день святих  Віри,  Надії , Любові та їх матері  Софії, що припадає на 30 вересня. Бібліотекарям та всім шанувальникам книги цей день ще дорогий тим, що останнього  дня вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Вже традиційним стало проведення цього дня різноманітних заходів. Наша книгозбірня не виняток. Цьогоріч ми вирішили свято бібліотек розпочати заздалегідь.
        Тож, сьогодні, 29 вересня, в бібліотеку поспішали дітлахи на свято. Вже з самого ранку в бібліотеці було гамірно. Учні 2-А класу школи №7 (кл.кер. Данилко Наталія Михайлівна) поринули в бібліотечні дійства з азартом, з дитячим запалом. Вони веселились, відгадували загадки, брали участь у вікторині, весело зустрічали героїв бібліотечного лялькового театру. Та найважливішим символом Дня бібліотек є книга. Саме тому, діти так тягнули догори взяті на прочитання книги і охоче з ними фотографувались. Вкінці на дітлахів чекали солодкі пригощання.





Так, що  "Бібліотечний єралаш" з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек пройшов на «Ура!».
        Ну, а ми , бібліотекарі нашої книгозбірні, вітаємо всіх колег, всіх користувачів з наступаючим святом Всеукраїнським днем бібліотек. Бажаємо всім творчої наснаги, хороших зустрічей в бібліотеці і  цікавих книжкових героїв! Хай щастить всім!

вівторок, 20 вересня 2016 р.

Заради миру на Землі

Потрібен мир – тобі й мені 
І всім на світі дітям! 
Не тільки вранці навесні 
Нехай нам сонце світить. 
Потрібен мир, трава в росі, 
Усміхнений нащадок. 
Потрібен мир усім-усім, 
Отриманий у спадок.

   Чому люди святкують День Миру?  Таким запитанням ми розпочали гру-тренінг «Заради миру на Землі», яка пройшла 19 вересня у нашій бібліотеці з нагоди Міжнародного дня миру, який відзначається 21 вересня.
  Для більшості людей планети Земля мир – це повсякденна реальність. На вулицях безпечно, діти ходять  до школи. Та чи всі діти на Землі живуть добре і щасливо? Для багатьох людей у сучасному світі спокійне життя — це лише казкова мрія, багато дітей страждають, вони не мають сім'ї, але мають багато горя. Для них, насамперед, і існує день Миру. 
 Генеральна Асамблея ООН в своїй резолюції проголосила Міжнародний день миру  як «день глобального припинення вогню і відмови від насильства». Цей день закликає людей не тільки замислитися про мир, а й зробити щось заради нього. 
   На жаль, нинішній день миру затьмарює наша спільна біда-тривають бої на Сході України, гинуть хлопці, серед них багато наших земляків….Там вирішується доля і майбутнє України. Весь народ нашої держави об’єднався нині проти російського агресора. 
  Не в усіх школах пролунав Перший дзвоник. Деякі школи зовсім зруйновані, в деяких немає кого навчати, бо діти виїхали туди, де не стріляють…
Давайте кожного дня молитися за Україну. Щоб вже нарешті настав мир і спокій, щоб більше не проливалася кров синів України.
                   Прокидається кожна людина лише з думкою, кожного дня:
Стала  б мирною моя Україна… Хай скінчиться війна…

суботу, 10 вересня 2016 р.

Віртуальна подорож до зоопарку

       "Зоопарки - розвага для дітей", - так кажуть дорослі... І лукавлять! Адже всі ми родом з дитинства і любимо подивитися на дивовижних звірів і птахів, прогулятися серед оленів, зубрів, диких кабанів, папуг, змій, мавп та інших жителів зоопарку. Таку можливість вчора, 9 вересня, хоча не в реальному, а у віртуальному світі, мали наші юні кориcтувачі на пізнавальній хвилинці «Віртуальна подорож до зоопарку». 
       Ми підготували їм інформацію про найцікавіші зоопарки світу: Берлінський зоопарк, зоопарк у Вашингтоні, Копенгагені, на Балі, в Пекіні, Відні, Мюнхені і Римі. 
Та особливу увагу приділили зоопарку «Лімпопо» – це перший і на даний час єдиний зоопарк у Львівській області, де проживає більше, ніж 300 тварин, що представляють сотні різних видів світової фауни. У ході віртуальної подорожі дізнались також, що «Лімпопо» має одну з найбільших в України колекцій «хижих котів». Серед завезених з усього світу тварин меденицького зоопарку є чимало рідкісних та унікальних. Це, наприклад, білі та уссурійські тигри, білі леви, леопарди трьох видів, чорні ягуари, а також наразі єдині в Україні канадські рисі, які занесені до всесвітньої програми захисту тварин. Гордість колекції — 8-річний «цар звірів» на ім'я Цезекс з вагою понад 300 кілограмів.


Ось так надзвичайно цікаво та пізнавально провели час.