середу, 22 березня 2017 р.

Найкращий читач України 2017

      Книжка… Для одних – це річ, як і тисячі речей повсякденного побуту, для інших – данина моді, але для багатьох – це скарб неоціненний. Любити, шанувати книгу треба вчити дітей змалку. Тож, з метою залучення дітей до активного читання, 21 березня, в районній  бібліотеці для дітей відбувся ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Найкращий читач України –2017».
        Це конкурс дитини і книги, що об’єднує справжніх гурманів художнього слова, які знають толк в сучасній художній літературі, мають свої уже давно сформовані читацькі смаки і можуть скласти один одному неабияку конкуренцію. Саме вони і змагались за звання «Суперчитач». Це переможці ІІ етапу конкурсу із таких бібліотекКняжолука, Гошів, Мала Тур’я, Старий Мізунь, Тяпче, Шевченково, Яворів, Пшеничник , селища Вигода та бібліотек міста Долини:  міської дитячої, міської публічної та районної бібліотеки для дітей.
       Розпочала свято ведуча Ірина Бабінчук, яка ознайомила всіх присутніх з умовами конкурсу, пригадала, що в цей день відзначається  Всесвітній  день поезії та надала слово для привітання долинській поетесі Оксані Сподар.
        Кожен учасник прийшов на захід із щоденником прочитаних книг і мав можливість у довільній формі розповісти про улюблену. Тож, у залі тривала творча атмосфера.  Діти з цікавістю демонстрували свої знання прочитаного, виступали у ролі улюблених героїв.
    Визначити кращих було не просто. Оцінювало учасників журі  у складі: Лариса  Шевчук (головний спеціаліст відділу культури Долинської РДА),  Лілія Білянська  (методист управління освіти, молоді та спорту Долинської  РДА), Оксана Сподар (долинська поетеса).
     Голова журі конкурсу  Лариса  Шевчук подякувала дітям за участь, вручила кожному конкурсанту сертифікат і подарунок - цікаву дитячу книжку  та  оголосила  імена  двох переможців: Івасів Юлія (учениця 6-А кл. школи №7 м. Долини) та Прилуцький Євген (учень 7 класу Старомізуньської школи). Вони представлятимуть наш район на обласному етапі конкурсу в Івано-Франківську, а ті, хто виграють змагання там, будуть змагатися за звання кращого читача країни у Львові на фестивалі «Книгоманія 2017».

   









      






     Фінансування конкурсу відбулося коштами відділу культури Долинської  РДА. В кінці  на учасників змагань чекало солодке пригощання. Такі заходи мотивують  та заохочують дітей до читання.   

Саме цим конкурсом, в районній бібліотеці для дітей, розпочався Тиждень дитячого читання, який триватиме до 27 березня 2017 року.
Всіх книгоманів та книголюбів запрошуємо!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар