вівторок, 28 лютого 2017 р.

Рідний край в моїй душі


Фарби дасть мені матуся,
Малювати я навчуся.
Намалюю рідний край 
Дім в селі, ставок і гай,
Синє небо, жовте сонце
 Загляда до нас в віконце.


     Рідний край - це наймиліше, найкрасивіше місце на землі. Тут найкрасивіша природа, найцікавіші казки і найдобріші люди. Тут все своє, таке рідне і улюблене.
    У кожної людини є свій рідний край, куди хочеться весь час повернутися. Чому це місце так тягне до себе? Чому багато тужать про нього на чужині? Напевно, тому, що знайомство з навколишнім світом вперше відбувалося саме в цих краях. Маленька людина вперше тут побачила сонце, почула шум дощу, пішла до школи, знайшла друзів.
     Рідний край- найкрасивіше місце на землі, тут живуть найкращі люди. А скільки всього цікавого тут було, скільки хороших спогадів пов'язано з цим місцем. Тут рідний дім, де мама чекала зі школи. Приходиш додому, а на столі рум'яні млинці з молоком. Що може бути смачніше!
     Де б не була людина, в який куточок землі вона б не забрела, завжди буде згадувати свій рідний край, такий гарний і улюблений.
В бібліотеці кожна дитина повинна мати змогу розкрити свої творчі здібності, розширити світ своїх захоплень.
     І тому, конкурс малюнків в нашій книгозбірні «Рідний край в моїй душі» присвячений Україні, рідній мальовничій землі.

     В нас знову було весело і гамірно, юні «Умійки» проявили і продемонстрували свої творчі вміння на папері.
Тож запрошуємо завітати до нас у бібліотеку переглянути роботи юних умільців.


    

середу, 15 лютого 2017 р.

У їхніх серцях жила Україна (День пам'яті героїв Небесної Сотні)

 Вже не побачить батько й мати ..
 Живого сина в світі вже нема
 Ми будемо їх вічно пам`ятати
 Героям України честь і хвала!
          Усі ми багато разів чули слова «Небесна Сотня». Та за що загинули усі ці люди? І чому ми називаємо їх Героями?
     У нашій пам'яті вони залишаться назавжди – Герої Небесної Сотні… Кожен з них, як і ми з вами, мали сім'ю, батьків, друзів, свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну. Загинули переважно молоді люди. Вільні діти України. Кращі з них пішли на Майдан. Вони свято вірили, що гідність треба захищати, а зі злом боротися. Їх вело вперед гостре відчуття обов'язку. Гинули, але не втікали.
      Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули 18-20 лютого 2014р. в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. 
Небесна Сотня віддала життя за кожного з нас! Не забуваймо про це!
      Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими усіх нас, українців…
        Сьогодні, 15 лютого, з нагоди Дня пам’яті героїв Небесної Сотні у нашій бібліотеці пройшов веб-екскурс і організована викладка літератури «У їхніх серцях жила Україна».
– Чи хотіли б ви мати іншу Батьківщину?
– Як би ви хотіли покращити своє життя в нашій державі?
– Як зараз ви можете примножувати славу України?
  Тож примножуймо багатство нашої України, доки світитьсонце над землею, щоб наливалось добром кожне серце. І пробудиться тоді ще більша повага до народної пісні, танцю, до їх миловидості та краси. Люди потягнуться одне до одного, як соняшник до сонця!

пʼятницю, 10 лютого 2017 р.

Подарунок у долоньці

Кохання нам прикрашує життя,
Цю істину з нас кожен пам’ятає,
Кохання – це щасливе майбуття,
Нема кохання – то й життя немає.

       Незважаючи на те, що лютий — місяць холодний та морозний, ми все одно його любимо за те, що святкуємо в ньому світле та чарівне свято всіх закоханих — день Святого Валентина. Цей день в нашій країні відзначають не так давно, але він став вже досить популярним, і всі ми залюбки поринаємо в атмосферу його чарівності.
       Любов — почуття світле і добре. Вона може бути до Батьківщини, до рідного міста, до матері, до дівчинки чи хлопчика, і, звичайно, до книги, до читання. Тому  у цей день в багатьох країнах світу святкують також Міжнародний день дарування книг. Його започаткувала американка Еммі Бродмур  у 2012 році, воно є наймолодшим святом в календарі. Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня коли люди дарують один одому книги?!
       В День Святого Валентина свої почуття ми виражаємо — валентинками, листівками у вигляді сердечка, сувенірами, сюрпризами,  прикрашаємо свою оселю. Всі ці атрибути є  невід’ємною частиною романтичного свята. Валентинка — це спосіб висловити свою  симпатію, за допомогою добрих та щирих слів, написаних у ній. А прикраси зроблені  своїми руками це ще один привід для вираження своїх щирих почуттів і створення романтичного настрою. 
        Як відомо, дітки дуже творчі і талановиті особистості, шалено люблять малювати або робити своїми руками вироби. Отож,   сьогодні,10 лютого, в нашій книгозбірні пройшов цікавий майстер- клас «Подарунок у долоньці» з учнями 4-А класу СШ № 6 (класний  керівник Будинкевич О.Ю.)Панувала надзвичайно творча атмосфера наповнена позитивною енергетикою та любов'ю: одні вирізали і клеїли трояндочки на велике серце, а інші виготовляли сердечка та метелики і кріпили їх  на ниточку – і все це з паперу.  


Звичайно, наше свято не обійшлося і без подаруночка. Всі дітки та вчителі отримали книжечку нашої землячки Н. Дички «Футбольна абетка», оскільки, це свято не тільки закоханих сердець, а й свято дарування книги.

Вітаємо усіх з наступаючим святом – Днем закоханих!
Нехай щира любов завжди живе у ваших серцях!!!

суботу, 4 лютого 2017 р.

У світ цікавий - через казку

       Вже вивчені перші літери… Вже навчились трохи писати, рахувати... Хочеться пізнавати світ більше. А допомагає в цьому книга - перший друг і порадник малечі. Це добре розуміє вчитель. Тому, 3 лютого так поспішали  до нас, в бібліотеку,  малі першокласники (кл. кер.1-А класу школи №4 Романчукевич І.Є.)                          Так хочеться, щоб інтерес до книги у дітей не згасав, а продовжував розгорятися в малих сердечках, адже добре розуміємо, що дитячу книжечку не замінить ніякий комп’ютер, телевізор чи смартфон...                                               Тому, кожну зустріч з малятами, бібліотекарі нашої книгозбірні стараються зробити цікавою. Так було і цього разу. Знаючи, що дітлахи найбільше полюбляють казку, ми підготували для них казковий балаганчик « У світ цікавий - через казку».


Малеча наввипередки впізнавала героїв казок, рахувала їх кількість у деяких казках, допомагала знайти загублених персонажів… Не могли ми, звичайно, не подарувати нашим відвідувачам і зустрічі з ляльковими персонажами Мудрагеликом та Нечитайлом.

Було весело і надзвичайно цікаво (про що поділились малі відвідувачі згодом). Ну, а насамкінець – подарунок малятам, візитки-закладки, які нагадуватимуть про бібліотеку і про нові цікаві зустрічі з книгою в нашій бібліотеці.
Захід закінчився,  і малі відвідувачі підскакуючи, бігли фотографуватись.

четвер, 2 лютого 2017 р.

У світі книги чарівної


«Читаючи в перший раз гарну книгу, ми відчуваємо те ж почуття, як при знайомстві з новим другом. Знову прочитати вже читану книгу — значить знову побачити старого друга», — саме так сказав відомий філософ Вольтер.

    Книга супроводжує людину все життя. А прививати любов до книжки потрібно з дитинства. Добре, коли це розуміють батьки…, а педагоги та бібліотекарі  працюють над цим постійно. 
        Тож, з метою популяризації книги та бібліотеки серед дітей, виховання читацької культури юного покоління, вчора, 1 лютого, вперше в чарівну оселю дитячої книги завітали учні 1-го класу Долинської ЗОШ І-ІІІ ст. №4(кл. кер. Погуть С.Ю.).

        Тут їх зустріло розмаїття цікавих, яскравих книг, газет та журналів. Новенькими палітурками книги посміхнулися до малечі та повели їх у чарівний світ принцес та принців, фантастичних пригод та мандрів.  
        Під час екскурсії маленькі читачі познайомилися з абонементом, читальним залом.  Зацікавили  дітей флаєри-закладки, подаровані їм. 
А цікавим доповненням стала захоплююча лялькова вистава «Нечитайло і Мудрагелик» та аукціон загадок.    
Ласкаво запрошуємо Вас до бібліотеки, де спілкування з книгою – безмежне. Тут  панує світ казок, пригод та фантастики!

Залишиться онукам і правнукам
Це море книг – безцінна глибина.
І кожен, хто візьме ці книги в руки
Пірне і скарби винесе із дна.