четвер, 12 вересня 2013 р.

Диво, диво, дивина

         Здавна українці славилися дотепним  гумором  та жартами. Багато українських письменників писали і пишуть твори у жанрі сатири та гумору.  Серед них Грицько Бойко (1923-1978) -   письменник, поет і перекладач, неперевершений майстер сміху в поезії для дітей. 5 вересня минуло 90 років від дня народження поета. 
           Письменник видав близько ста книжок для дітей. Особливо полюбилися малечі   "Билиці  діда Гриця",    "Про  дідуся   Тараса",   "Смішинки", "Хлопчик Ох»,  "Ніс у сметані", "Шпаргалка - виручалка " та інші.      
         Мабуть кожен з нас погодиться з тим, що сміх — це добрий посередник між світами дітей і дорослих. За допомогою сміху та гумору можна справитися з дитячими вередуваннями, впертістю і навіть страхами. Вереда, замазура, задавака, ледар, роззява, симулянт - ось ким населені гумористичні вірші Бойка.
           У Бойка сміх не жорстокий, не бездушний, а м'який і зичливий, покликаний помогти, а не принизити – в цьому переконатися  мали можливість учасники свята гумору за творчістю Г.Бойка «Диво,диво, дивина», що відбулось у нашій книгозбірні 11 вересня.

 

         Діти з жвавістю розказували вірші, загадки, скоромовки поета, сміялись, жартували і в багатьох поетових героях впізнавали себе.
Розійшлися діти з думкою, що оптимістам і тим, хто любить гумор, живеться набагато легше. Тому почуття гумору, річ, безумовно, необхідна в житті.


 Отож, радимо всім жартувати і посміхатися частіше!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар