вівторок, 16 червня 2015 р.

Скарб таємничий із книжкової полиці


Мій друже й супутнику
Книго моя,
Завжди на дозвіллі
Де ти – там і я.
Ми добре з тобою проводимо час,
Чудова розмова триває у нас.


     Літо. Неймовірна спека. Проте в бібліотеках в цей час не до відпочинку, адже бібліотекарі своїм користувачам пропонують такі неймовірні акції, квести, конкурси, майстер-класи, літні майданчики, що про спеку просто забуваєш. Наша бібліотека також не стоїть осторонь.
     Мабуть, є дуже мало дітей, які не люблять пригоди. Малюки обожнюють пригодницькі книги й фільми, але найбільше їм подобається бути справжніми учасниками подій. 15 червня у нашій книгозбірні пройшла гра-квест  «Скарб таємничий із книжкової полиці». Як вже можна здогадатися з назви, квест був присвячений, звичайно, книзі і бібліотеці. Діти разом із бібліотекарями і батьками вирушили у незвичайну мандрівку шукати скарби на книжкових полицях.
     Учасникам гри було запропоновано  різні завдання: Як знайти потрібну книгу на полиці?  На які частини поділяється книга? Як у книзі знайти розділ?  Як визначити «найсвіжіший» номер журналу? Як користуватися алфавітним каталогом бібліотеки? та багато ін.
 



 











  

   
   У ході заходу дітлахи познайомилися з фондом бібліотеки,тематичними поличками та книжковими виставками, навчилися користуватися  різними видами словників,  дізналися багато інформації про журнали і вміння користуватися ними.  Під час проходження гри, діти показували свою ерудицію  та прагнення перемогти. І самі переконувались, чим більше ти знайомий з бібліотекою, тим більше скарбів тобі відкривається.

Всі учасники  отримали радість від спілкування, гарний настрій, позитивні емоції, незабутні враження.
Літо! Спека! Запрошує бібліотека!

Немає коментарів:

Дописати коментар