четвер, 12 січня 2017 р.

Невичерпна країна дитинства Євгена Гуцала


Народився Євген Гуцало 14 січня 1937р. в с. Старому Животові  Вінницької області. Там минули дитячі та юнацькі роки сина сільських учителів, майбутнього письменника. Тут, на Поділлі, зародилася і зміцніла його любов до рідного слова. Звідси витоки майже всіх його творів. З нагоди 80річчя від дня народження Є.Гуцала у нашій книгозбірні 12 січня проведений перегляд літератури біля книжкової виставки «Невичерпна країна дитинства».
 Світ без справжніх мрійників-романтиків став би безбарвно сірим. Саме вони роблять цікаві відкриття, пишуть музику, складають вірші. З ними наш світ стає яскравим, гармонійним та радісним. А найбільші мрійники – діти! Тож Євген Гуцало у своїх прекрасних творах для малечі та підлітків зумів донести до нас цей мрійливий, дивовижний дитячий світ, поєднавши його з живою природою у єдиний організм – поетичний, неповторний і тендітний. 
   Тож залюбки радимо юним читачам такі чарівні книжки Євгена Гуцала, як «Сім’я дикої качки» , «Діти Чорнобиля», «Олень Август», «Пролетіли коні» та ін. Адже в цих творах перед нами постає життя хлопчиків і дівчаток, сповнене захоплюючих пригод, мандрівок, несподіваних зустрічей та вчинків, складних, а часом і кумедних ситуацій, зухвалих витівок, – усього того, що й творить неповторний світ дитинства. Захоплює дух благородства, здатність героїв цих книжок щиро співчувати, виявляти наполегливість, волю і, попри всілякі перешкоди, допомагати в біді слабшому.
Отож читаймо Євгена Гуцала!  

Немає коментарів:

Дописати коментар