суботу, 20 січня 2018 р.

Історичний урок єднання

Лунає пісня солов’їна 
І вітер віє степовий. 
Моя соборна Україна 
Знову зустрічає день новий




          Що таке Соборність, спитаєте ви? Соборність — це забезпечення справжнього суверенітету і незалежності народу, міцний фундамент для побудови процвітаючої демократичної національної держави.
        День Соборності України –  це свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР), що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.
   Саме тому, для найдопитливіших, бібліотекарі провели інформаційну хвилинку «Історичний урок єднання». Учасники заходу не тільки прослухали історію виникнення свята – Дня Соборності України, а й ознайомились з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців. Відповідали на запитання літературно-історичної вікторини продемонструвавши свої не аби які знання з історії рідної держави.

           А ще наша книгозбірня підготувала для наших користувачів викладку літератури «Вона - наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна», переглянути яку можна вже сьогодні, 20 січня, завітавши в читальний зал бібліотеки. Книги представлені на виставці поділяються на два розділи: «Захід» та «Схід». Адже Захід - це справжній казковий куточок, який зачаровують своєю красою і життям. Чисте гірське повітря, величезна кількість цілющих джерел і звичайно ж чудові пейзажі. А Схід – це Леся Українка, Іван Нечуй-Левицький, Леонід Глібов, Григорій Квітка-Основ’яненко, Євген Гребінка, Іван Котляревський, Борис Грінченко, Панас Мирний, Олександр Олесь, та ще багато інших талановитих письменників та поетів. 
Сьогодні День Соборності України, свято рідного краю, свято нашої держави. Ми пишаємося, що ми – українці, а наша Вітчизна – Україна, земля, дорога та мила серцю кожного із нас.

Немає коментарів:

Дописати коментар