пʼятницю, 11 травня 2018 р.

Принесу тобі, мамо,всі квіти Землі

Можна у світі чимало зробити -
Перетворити зиму на літо.
Можна море й океани здолати,
Гору найвищу штурмом узяти,
Можна пройти крізь пустелі і хащі,
Тільки без мами не можна нізащо,
Бо найдорожче стоїть за словами:
"В світі усе починається з мами!"

А.Костецький

       Є у світі одне слово, перед яким усі народи низько схиляють голови. Це слово – «мати». Кожна людина, кожний народ мають свої святощі. До цих святощів зараховуємо і пошану до матері. Вона дала нам життя, виростила й виховала.
З 1990 року завдяки зусиллям громадських організацій, зокрема Союзу українок, свято Матері повернулось в  Україну і відзначається кожної другої неділі травня.
Мама, ненька, матуся, матінка… Вимовляємо ці слова, і квіти швидше розпускають свої пелюстки, сонце яскравіше світить, міцнішають крила пташенят у польоті. Це слово віще, світить нам любов’ю протягом усього життєвого шляху.
         Готуючись до  свята Матері, в нашій книгозбірні пройшов  майстер-клас «Принесу тобі, мамо всі квіти Землі». Всі діти з любов’ю виготовляли листівки для своїх найдорожчих матерів. Виготовляючи подарунки, діти проявили свої творчі ідеї, креативність.
Всі були задоволені результатами своєї праці.
              В кінці ми охоче розповіли  про це свято і нагадали дітям, коли вони стануть дорослими, щоб ніколи не забували про своїх матерів і завжди знайшли час привітати їх у свято Матері.

Немає коментарів:

Дописати коментар