четвер, 22 серпня 2019 р.

Україна починається з тебе!



Живи, Україно, живи для краси,
Для сили, для правди, для волі!
Шуми, Україно, як рідні ліси,
Як вітер в далекому полі.
О. Олесь



        Із тисяч народів і народностей світу майже 200 виросли в нації – створили свої держави й домоглися визнання світової спільноти, серед них – Україна.
        Україна - це наша земля, наш рідний край, наша країна з славною багатовіковою історією і мудрими, талановитими людьми, з чарівною піснею, що дивує весь світ, багатющими народними традиціями, з мальовничою природою.
        Україна - це історія народу, який протягом багатьох віків боровся за свою свободу і незалежність. Це його славні лицарі Петро Сагайдачний, Іван Сірко, Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Олекса Довбуш, які віддали своє життя за щастя народу. Це і такі відомі всьому світові діячі української культури, як Тарас Шевченко і Іван Франко, Леся Українка і Олександр Довженко, Микола Лисенко і Михайло Грушевський.
        Україна - це й рідна мова, якої вас вчила мама, співаючи колисанку, розповідаючи казки, легенди, притчі, прислів’я та приказки. 
        Україна – це те, чого нас мають вчити з малку, адже навіть найменші громадяни повинні знати про свою країну якомога більше. Саме тому, напередодні Дня Незалежності України, в нашій бібліотеці організована виставка-гра «Україна починається з тебе». 
       Наймолодші наші користувачі разом з бібліотекарями мали змогу пройтися шляхом, яким не одне століття йшов до незалежності наш український народ. На ігровому шляху їм зустрілися такі квест-розділи: «Рідна земля, ти козацькою славою щедра», «Народної мудрості джерело», «Краса і велич символів держави», «Історія рідної неньки України». Кожен крок їм допомагали пройти різні розмальовки, ребуси, інтелектуальні ігри в слова. 
Щиро вітаємо всіх з Днем Державного Прапора та 
з Днем Незалежності України!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар