неділю, 5 червня 2022 р.

Людина: життя в довкіллі

 ЗУПИНИСЯ, ЛЮДИНО, НА МИТЬ…

І ВІДЧУЙ, ЯК ПЛАНЕТІ БОЛИТЬ.

ЯК ІЗ СЕРЦЯ КРИК ВИРИНА –

ЗУПИНИСЯ, ЗЕМЛЯ В НАС ОДНА!


         Традиційно Україна, як і весь світ, 5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. У нашій незалежній державі сьогодні особливо гостро постало питання екологічного оздоровлення та охорони навколишнього середовища. Необхідно, щоб кожна людина пройнялась відповідальністю за долю природи.

Особливо це питання є болючим в непрості для нашої країни часи. Російський агресор зруйнував не тільки людські життя, а й руйнує навколишнє середовище, наслідки чого українці відчуватимуть на собі не один рік. 

Злочини проти довкілля теж є частиною воєнних злочинів. Згідно з Женевською конвенцією, "заборонено застосовувати методи або засоби ведення воєнних дій, які мають на меті завдати або, як можна очікувати, завдадуть широкої, довгочасної і серйозної шкоди природному середовищу".

Будь-яка війна несе величезні екологічні загрози для населення, але бойові дії в Україні можуть призвести до особливо катастрофічних наслідків для навколишнього середовища. За все це рф відповідатиме після нашої Перемоги.

Давайте згадаємо, що ми всі живемо на одній планеті і забруднюючи природу ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тому з такої прекрасної нагоди зробимо хоча б один крок на покращення стану довкілля. Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.

        Саме від нас залежить наше майбутнє!

Спам’ятайтеся дорослі

Війною проблеми рішати

Нехай ради діток,

Давайте Планету вчасно спасати.



Немає коментарів:

Дописати коментар