вівторок, 23 жовтня 2012 р.

Подорож до Читай-міста

    У книжковім Читай-місті
    Книги на полиці кожній!
    У твердій, м'якій оправі,
    Кольорові всі, яскраві…
    В цій ось - вірші,
    В іншій - казка…
    Вибирай собі, будь ласка!
   
       
        Позаду – перший клас і наполегливе вивчення азбуки, написання і прочитання перших слів, тож  час мандрувати сміливо далі в країну знань, а для цього потрібно багато читати . Дитяче читання зараз дійсно життєво необхідне, вплив хорошої дитячої книжки неоціненний.
        Вже стало гарною традицією для нашої книгозбірні проводити  екскурсії  для учнів 2-х класів . Такі  знайомства дітей з бібліотекою проходили протягом жовтня і цього року.
        Маленькі  відвідувачі, які вперше переступали поріг бібліотеки, знайомились із затишними залами – абонементом і читальним залом, з правилами користування бібліотеки, фондом. Діти, затаївши подих, слухали розповіді про книжки, бо багато хто з них вже добре читає, а тут так багато яскравих книжок. Бібліотекарі розповідали  дітям про те, як швидко знайти потрібну книжку на полиці, про правильне користування нею, правила поведінки у бібліотеці. Діти з цікавістю розглядали  книжкові  виставки та  виставку періодики.
Екскурсії завершувалися великим бажанням дітей стати читачами бібліотеки. І як  зазвичай,  наступного дня в бібліотеці  було  багато нових користувачів…
 
 
                                                                                              
 
Бібліотекарі  завжди раді дарувати  радість спілкування з книгою!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар