понеділок, 4 квітня 2016 р.

БЕЗМЕЖНИЙ ЛІС (до Міжнародного дня Інтернету)


       Сучасне життя, переповнене подіями та інформацією, вже давно стало немислимим без інтернету. Саме з цієї досить вагомої причини    відзначається Міжнародний день інтернету,  щорічно 4 квітня.
       На підтримку Дня та з метою сприяння безпечному та відповідальному використанню комп’ютерних та мобільних технологій, особливо дітьми та підлітками, сьогодні в нашій бібліотеці пройшли заняття для школярів, на яких навчали основам захисту персональних даних та правилам Інтернет-етикету, інформували про те, як потрібно поводитися у випадку небезпечної ситуації в Мережі. Діти дізналися багато корисної інформації з історії розвитку глобальної павутини.
       Для проведення заняття використовувались комікси від «Онляндії», розроблені Національною Бібліотекою України для дітей, – «Безмежний ліс».

       "Безмежний ліс" — історія про дев'ятирічного Миколку, який вчиться користуватися комп'ютером та електронною поштою. Читачі дізнаються про те, що таке Інтернет, і що в ньому можна робити, а що заборонено.  Крім того, в історії розповідається про те, що в Інтернеті є речі, від яких слід захиститися: віруси та хвороби, спами, «листи щастя»; дізналися, що таке «операційна система».
       Заняття проходили в захоплюючій інтерактивній формі, переглядаючи Онлайн-комікс  дітлахи допомагали Миколці зробити правильні рішення та поборотися з Інтернет-грабіжником. Підсумовуючи заняття склали список обіцянок безпечного користування Інтернетом:

- запитувати дозвіл батьків перед використанням комп’ютера;
- тримати свій пароль у таємниці;
- відкривати повідомлення електронної пошти, тільки якщо вони надійшли від знайомих;
- завжди повідомляти батьків про виникаючі проблеми;
- використовувати комп’ютер максимум годину на день;
- в Інтернеті нікому не повідомляти своє ім’я й адресу;
- обговорювати з батьками веб-сайти, які можна відвідувати.


Тож будьте обережними, і з користю використовуйте досягнення сучасних технологій!

Немає коментарів:

Дописати коментар