четвер, 11 липня 2013 р.

Шоколаду кожен рад, весь світ любить шоколад


         Ти любиш смакувати шоколадом? А чи чув ти про свято шоколаду? 
   Хтось,навіть, може засумніватись про існування як такого взагалі. Але, воно дійсно існує і святкують Всесвітній день шоколаду  11 липня.
          Батьківщиною всесвітнього дня шоколаду вважається Франція. Саме французи  в 1995 році поклали початок цього свята. Це свято досить швидко здобуло популярність і крім Франції широко відзначається в Німеччині, Італії, Швейцарії та інших країнах.
         В Україні день шоколаду найбільше яскраво відзначають у Львові. Переважна більшість дорослих, а особливо дітей охоче ласує шоколадом. Декому більше подобається молочний, декому-темний.
Солодощі-це вуглеводи,тобто найважливіше джерело енергії. Діти багато рухаються,витрата енергії у них велика,її треба швидко заповнювати. З цієї точки зору солодощі дітям корисні, особливо шоколад.
         Відзначають Всесвітній день шоколаду,звичайно ж, поїдаючи незлічену кількість шоколаду. Сьогодні ці ласощі можна зустріти в найрізноманітніших видах: як плитки, цукерки, сувеніри та навіть фонтани.
         У медицині шоколад використовується як лікарський засіб, а також для виробництва косметики: мила, кремів,  духів, дезодорантів.
Завдяки вмісту таких речовин, як теобромін і кофеїн, шоколад чудово знімає втому, а ще - піднімає настрій.
 
 
 
Отож, вітаємо всі із святом шоколаду!
Ласуйте шоколадом у міру і на здоров'я!

Немає коментарів:

Дописати коментар