середу, 19 березня 2014 р.

А що знаєте ви про Кобзаря ?

   Знов і знов вертаємось до творчості Тараса Шевченка, бо не було і немає в Україні поета, який був би йому подібний. 
Вірші Кобзаря завжди актуальні . Вони підтримували українців під час багатьох війн, бідування, під час пошестей і голоду. Вони ставали  добрими порадниками у скруті, бо написані з такою щирістю, що душа бринить від щастя  або туги. Багато з них стали піснями, і тепер вже ніхто не може їх відрізнити від народних пісень. Здається, що словами Шевченка говорить сам український народ: 
   Думи мої, думи мої,
   Лихо мені з вами!
   Нащо стали на папері
   Сумними рядами?...   
       Кобзар  Тараса Шевченка є в кожній хаті, читають у бібліотеці , його вірші вивчають у школі, а кожний кабінет з рідної літератури має портрет Шевченка, прикрашений вишитим рушником. Чи може бути правдивішим і кращим свідчення любові українців до свого Тараса!    Для кожного з нас ім'я Шевченка є святим, тому вчать діти його біографію та  творчість з самого дитинства і не важливо де проживають -  в селі чи в місті.
       Сьогодні, 19 березня,  до нас, в книгозбірню, завітали діти з села Якубів. Малим відвідувачам було цікаво побувати в районній бібліотеці для дітей.
Вони знайомились з відділами бібліотеки, виставками літератури, саморобок, виставкою дитячих малюнків "У вінок шани Кобзареві", інтернет-центром . Неабияк зацікавила дітей виставка «Наша гордість - безсмертний Кобзар», тож бібліотекарі вирішили поговорити  з дітьми про Шевченка. «А що знаєте ви про Кобзаря?» - такою була тема вікторини, проведеної  для малих відвідувачів. Нам, бібліотекарям, було дуже приємно, що незважаючи на вік (адже були діти 1-4 класів ) діти жваво відповідали на питання.        Закінчилась  зустріч  думкою,  що Шевченка і надалі треба вивчати, бо творчість Тараса Шевченка дає прекрасну можливість виховувати в учнів загальнолюдські моральні цінності — здатність до співчуття, повагу до жінки-матері, людську гідність, честь. 

Немає коментарів:

Дописати коментар