четвер, 6 березня 2014 р.

Моя стежина до Шевченка


      І знову – березень… І знову линуть до нас думи геніального  українського поета         Т.Г.Шевченка. Традиційно    український народ  у  цей     весняний час     звертається       до постаті               Великого Кобзаря,   яка    у    своїй величі      була,       є      і залишається   ні    з   чим незрівнянною.
    “Шевченко – це митець, художник, який відкрив для української нації двері в безкінечність. Він є гарантом нашої вічності…” – сказав Микола Жулинський.
      Сьогодні, 6 березня користувачі нашої бібліотеки разом з бібліотекарями здійснили віртуальну мандрівку  по музеях Тараса Шевченка під назвою «Моя стежина до Шевченка».        

        Розпочали  веб - мандрівку з Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка», який налічує 43 об’єкти культурної спадщини, що мають історичну наукову та культурну цінність. Побували в Літературно-меморіальному музеї Т.Г.Шевченка в с.Шевченкове, у Моринському меморіалі та музеї історії села Вільшани.

     Великий інтерес викликала у  дітей  подорож до Національного музею Тараса Шевченка в Києві.  Побували і в Каневі у Шевченківському національному заповіднику. На моніторі побачили сучасний вигляд Шевченківського меморіалу: Тарасову гору, зали оновленого музею Шевченка, музейну колекцію. 
       Учасники веб - мандрівки  виявили бажанння  побувати в цих музеях. Адже враження від побаченого залишаться в кожному з нас на все життя, зроблять нас духовно багатшими. На жаль, далеко не все знаємо ми про творчість видатного українця.
       Метою  заходу було: вшанування пам’яті видатного художника слова та патріота України – Тараса Шевченка, виховання любові до рідної мови, до України, до рідного краю, до світлого образу Т. Шевченка,  викликати бажання читати твори Кобзаря.
     Тож головне – читайте Шевченка,  шукайте у його поезіях  потрібне вам, думайте, знаходьте відповіді для себе!... Бо сьогодні Тарас Шевченко – актуальний як ніколи!

Немає коментарів:

Дописати коментар