вівторок, 6 травня 2014 р.

Перше знайомство з бібліотекою


       Упродовж усього життя ми звертаємося до книги. Батьки читали вам казки, вірші, співали пісні, коли ви ще і говорити добре не вміли. З дитячих років книжка допомагала вам пізнати себе і зрозуміти світ, що вас оточує. І чим би ви в школі не захопилися - історією, географією, математикою на допомогу завжди прийде книга. 
Так розпочалося перше знайомство першачків, які вчора завітали до нас у бібліотеку (СШ№7, 1-В кл.). Дітей ознайомили з абонементом і читальним залом, розповіли як берегти книги.

       У кожної книги в бібліотеці є своя точна адреса, своя  «квартира», своя «кімната» і навіть місце. Коли книга йде в гості до читачів, місце її вільне. Повернувшись «додому» - в бібліотеку, вона знову стає на своє місце.
Щоб бібліотечна книга жила довго, її треба берегти. Книгу варто обгорнути, не загинати сторінок, не малювати на ній, не брати її брудними руками, не перегинати, не читати за обідом. Не читати лежачи… Всі ці правила потрібно запам’ятати і  дотримуватися.
       Весело та радісно було в цей день в бібліотеці. Діти, які побували на екскурсії мали змогу записатися до бібліотеки і взяти книжки додому. Всім дуже сподобалась цікава та пізнавальна екскурсія. Надіємося, що віднині вони будуть тут постійними відвідувачами.
       Ми завжди раді зустрічі з Вами. Ласкаво просимо в бібліотеку!

 Бібліотека - книги храм.
І знань безмежне море і надія.
Палкий вогонь незгасних поривань,
Що наше серце й душу гріє.
Натхненну працю здавна віддають 
Бібліотекарі народу.
Сьогодні дяку й шану їм несуть 
Дорослі й діти в нагороду. 

Немає коментарів:

Дописати коментар