четвер, 28 травня 2015 р.

І стане гарніше на світі, коли усміхаються діти

Захист дитинства у цілому світі 
Це — місія честі, любові, добра. 
Заради майбутнього треба нам жити. 
Прекрасне і вічне нехай не вмира.
        
        Не секрет, що всі ми родом із дитинства. Та, діти чомусь завжди прагнуть скоріше подорослішати, а ми, дорослі, ностальгічно згадуємо безтурботні дитячі роки. Але всьому свій час…
Діти, як квіти, що розцвітають влітку у всій красі, тож  1 червня святкуємо Міжнародний день захисту дітей. В цей день особливо гостро піднімається питання дитинства, адже і сьогодні, у ІІІ тисячолітті сотні, тисячі дітей не мають можливості нормально жити і розвиватися, вчитися і лікуватися. Тому різні громадські організації багатьох держав, в тому числі дитячі спираючись на конвенцію ООН про права дитини, борються за щасливе, достойне життя будь-якої дитини у всіх куточках Землі. Адже від кожного з нас залежить доля дітей сьогодні, а від сьогоднішніх дітей — наша з вами завтрашня доля. 
Тож, випереджаючи трохи час, в нашій книгозбірні з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, 27 травня, відбувся літературно-ігровий фольк-майдан «І стане гарніше на світі, коли усміхаються діти». 
Всі люблять мандрувати? А ще, подобаються цікаві пригоди і веселі сюрпризи? Тож у нас, в бібліотеці на дітей чекали веселі зустрічі з літературними героями, захоплюючі пригоди і безліч чудових сюрпризів.
Юні відвідувачі активно поринули в ігрові дійства: відгадували загадки, копіювали кумедних книжкових героїв,  брали активну участь у казковій подорожі, змагались у ліпленні з пластиліну. Деякі учасники свята спробували свої таланти у ролях акторів лялькового театру. Всі учасники святкового дійства не просто відпочили, а зробили це активно.





Тож, не дивлячись на примхи погоди за вікном, свято пройшло цікаво, весело, в теплій і дружній атмосфері. 
  Тому з великим задоволенням вітаємо всіх із цим дитячим святом. 
Закликаємо усіх дорослих зігрівати діток теплом і любов’ю, ласкою і добрим словом, ніжністю і турботою, щоб вони відчували свою важливість і необхідність у цьому світі. Зробімо все від нас залежне, використаймо будь-яку можливість, щоб допомогти кожній дитині.
То ж, хай буде у світі мир, хай всіх нас вітає кожного дня привітне сонечко, хай цвіте на личках дітей радісна усмішка і хай дзвенить веселий дитячий сміх.
Найбільше ми  хочем, 
Щоб мир був на світі, 
Як небо - у зорях,
А сад наш - у цвіті.

Немає коментарів:

Дописати коментар