четвер, 11 лютого 2016 р.

Вічна таїна любові

                                                  Любов підносить серце над землею
   І робить дивовижні чудеса.
   Стає людина зовсім інша з нею,
   Тоді в її душі живе краса.
   Тоді в душі троянда розцвітає,
   Співає у душі тоді весна!
   Любов людська велику силу має,
   Зцілити може й оживить вона.

        Любов… Спробуй осягни її, коли вона, як світ, велика і давня. Спробуй опиши, коли люди вклали її в одне-однісіньке слово – люблю!
Кажуть, що кохання й талант приходить не до всіх, та що кохати не тільки насолоджуватись, упиватися своїм щастям, кохати – це віддавати тепло, ласку, доброту найдорожчій людині. Усі ми закохуємося, інколи розчаровуємося і знову кохаємо, бо світ тримається на любові.
       Ось уже 123 роки День святого Валентина  є одним із улюбленіших на Заході і в нашій країні. Його святкують дорослі і діти, сім’ями, в колі друзів. А прийшло воно до нас з Італії, де святий Валентин є покровителем закоханих.
    Наприкінці ХYI століття став популярним звичай відсилати романтичні послання коханій людині. Спочатку це були саморобні листівки, а в 1800 році з’явилися комерційні. З того часу поштові відділення були просто закидані ніжними посланнями. В очікуванні дня Святого Валентина магазини наповнюються «валентинками», коробками шоколадних цукерок у формі серця, різними кондитерськими виробами із сердечками, стрілами, шоколадними ангелочками-амурами. Найпопулярнішими квітами стають червоні троянди – символ любові.

     Напередодні Дня Валентина, 10 лютого  в нашій книгозбірні  відбувся майстер-клас  по виготовленню валентинок  «Вічна таїна любові».  Діти вирізали валентинки та ділилися одне з одним розповідями про те, що вони люблять понад усе.

     Тож, усі з нетерпінням чекають на це романтичне свято, коли уже будуть дарувати один одному пишні букетики, солодощі та вітальні листівки «валентинки».

Немає коментарів:

Дописати коментар