середу, 1 червня 2016 р.

Місце зустрічі - країна Дитинства

       Дитячі мрії…Які вони? Різні: кольорові, пустотливі і навіть серйозні. В цьому ми переконались сьогодні, 1 червня, на святі «Місце зустрічі – країна дитинства», що проводилось в нашій книгозбірні з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.
       10 година ранку. На вулиці тепло, сонячно.  Лунають мелодії дитячих пісень. На імпровізовану бібліотечну галявину, що розташувалась при вході до книгозбірні, поспішають винуватці свята, малеча. Тут їх запрошує присісти на лавки ведуча свята бібліотекар Ірина Бабінчук. Свято розпочалось…
Діти заглядали у чарівну скриньку, в якій через дзеркало побачили найбільший скарб Землі – себе. А проходило воно незвично, у формі гри і серйозної розмови. Ведуча зацікавлено запрошувала дітей до живого спілкування. Кожному з присутніх надавалась можливість розповісти про права дітей та їхні обов’язки, які діти старанно виводили крейдою на дошці.
А ще на дітей чекало чарівне дерево з різнокольоровими метеликами, листочками, зірочками, на які діти вписували найпотаємніші свої мрії… І хоча кажуть, що про них не говорять вголос, все ж відступивши від цього, хочеться розповісти про що мріють наші діти:
-миру та спокою для всієї України;
-щоб війна закінчилась;
-щоб всі діти були щасливими, розумними та чемними;
-мати багато друзів;
-бути відмінницею; 
-про телефон Айфон…
Розваги продовжувались… Діти малювали на асфальті літо, мрії, пригощались солодощами, раділи повітряним кулькам… 
Сонце  почало припікати, тож ведуча запросила дітлахів у приміщення на дитячу лялькову виставу. Тут малі винуватці зустрілись з одвічним бібліотечними героями Нечитайлом та Мудрагеликом, які  запросили їх у країну Мудрагелію... 

   Малі непосиди веселились, раділи так щиро і непідробно, що нам дорослим захотілось ще хоч на трохи повернутись до країни Дитинства. 
Ось такі вони наші діти, хоч ще малі, та мрії і прагнення у них щирі і серйозні. 
Дай, Боже, здійснитись їм!

Немає коментарів:

Дописати коментар