четвер, 13 жовтня 2016 р.

Стежками УПА

Гей на півночі на Волині
Створилась армія УПА
Щоби воскресла Україна
І завітала свобода.

  14 жовтня 1942 року народилася Українська Повстанська Армія. То була армія українців, які хотіли, щоб Україна була незалежною і щоб на Україні не панували чужинці , а господарями були українці зі своїми символами і звичаями.
    Українська Повстанська Армія була народною армією. Вона діяла в умовах бездержавності протягом багатьох років і повністю утримувалася народом.
   Щоб залякати західноукраїнське населення й позбавити УПА підтримки народу, НКВС застосував цілу низку жорстоких заходів. Він виселяв людей із районів розташування баз УПА, відсилаючи до Сибіру сім’ю кожного, хто був пов'язаний з опором.
  В УПА були люди різних національностей: росіяни, вірмени, грузини, узбеки, азербайджанці, німці, італійці, євреї і татари. Вони переходили в УПА, протестуючи проти політичних режимів Німеччини і Росії, переховуючись від їх спецслужб.
  Сьогодні 13 жовтня з нагоди 74-ї річниці створення УПА у нашій бібліотеці пройшла квест-гра «Стежками УПА». Мета якої сформувати в учнів повагу до тих часів, викликати почуття патріотизму, національної гордості, самосвідомості, розвивати почуття відповідальності до своїх обов’язків перед державою.
Пройшли роки. Україна стала вільною і незалежною державою і знову має регулярну армію, яка присягається їй на вірність, клянеться її захищати. Ми низько схиляємо голови перед священним подвигом Української Повстанської Армії. 
Слава Україні! Героям слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар