вівторок, 4 липня 2017 р.

Спробуй і ти себе в ролі детектива



Детектив – чудова школа
допитливості й логіки
Наум Берковський


       У всі часи людей приваблювали таємничі та загадкові історії, які змушували задумуватися над незвичайними подіями та фактами. Особливий інтерес викликали історії, пов’язані із злочином та способами його розкриття.
Які літературні твори побудовані на розгадуванні таємниць?
–Так, це детективні твори.  
       Гарний детектив, як i всяка гарна книга, крiм хитромудрих загадок мiстить багато життєвої та  корисноï iнформацiï, ïжi для мiркувань. Цей жанр унiверсальний, пiдходить для всіх: і для аматорів логiчних завдань, i для людей, що захоплюється  психологiєю, i для збирачів рiзних вiдомостей, i тим, хто з жадiбнiстю стежить за кожною думкою автора або просто любить аналiзувати й мiркувати. Це гарна можливiсть вiдволiктися вiд деяких проблем та вiдпочити, одночасно – вiдмiнна зарядка для розуму. Читаючи детектив, можна й розважитися, і подумати про щось серйозне та значиме. 
       В наші дні детективу належать провідні позиції як в літературі, так і в кіно, на телебаченні та на радіо. Ви теж, мабуть, не один раз бачили і читали детективи. Тому, наша книгозбірня підготувала для вас виставку-інсталяцію «Спробуй і ти себе в ролі детектива», на якій ви можете познайомитися з авторами дитячих детективів та з самими творами.  А ще інсталяція до кожної з представлених книг допоможе вибрати детектив на ваш смак. Це і «Шерлок Холмс», «Собака Баскервілів» Артура Конан Дойля, і «Небезпечне розслідування», «У лабіринтах стародавнього монастиря» Яна Гурича та багато інших.

Детективний роман – це вища форма загадки

Немає коментарів:

Дописати коментар