четвер, 14 грудня 2017 р.

На чашку чаю друзів запрошу


І солодкий, і гіркий
Чай духмяний, запашний. 
Зцілить хворь, і як на те
Навіть втому прожене.
Сил нових він додає,
Друзів всіх за стіл зове...
І з подякою весь світ
Славить чудо-еліксир!


        Сьогодні, 14 грудня, напередодні Міжнародного дня чаю, в нашій книгозбірні відбувся бібліококтейль «На чашку чаю друзів запрошу», на який до нас завітали наші маленькі друзі — учні 2-А класу (кл. кер. Пенгрин М.І.) ЗОШ №7. 
        Чай — чудовий напій, який готують із рослин і який має приємний смак і аромат, може втамувати спрагу, знімає втому, і має цілющі властивості.
Саме тому, в 2004 році в Індії було затверджено 15 грудня, як Міжнародний день чаю. У цей день в усьому світі, а надто в країнах, що вирощують запашні зелені листочки, відзначається це свято.
        Читальний зал був переповнений ароматами зеленого чаю з меліси, м’яти, ромашки та карпатського з шипшини, малини, ожини, які школярики змогли не лише скуштувати, а й навчилися правильно його заварювати. Також пізнавальний інтерес учні проявили слухаючи не лише про історію виникнення чаю, а й декількох цікавих легенд. З великим задоволенням допитливі дітлахи переглянули два відеоролики: «Цікаві факти про найпопулярніші види чаю» та «Які є чайні табу».
      Наприкінці так званої міні–подорожі всі присутні змогли насолодитися смаком цього ароматного і дуже корисного напою та скуштувати смаколики, якими ми з задоволенням пригостили малечу. 
Також великим сюрпризом для нас стало те, що читайлики прийшли не з пустими руками, а з подаруночком для бібліотекарів нашої книгозбірні. За що ми дуже дякуємо їм. 

Запашної і теплої Вам зими!

Немає коментарів:

Дописати коментар