четвер, 21 грудня 2017 р.

Прикрашаємо оселю до свят

  
        Напередодні Нового року,    коли за вікном холод і заметіль, хочеться наповнити нашу книгозбірню теплом та затишком. А що допоможе в цьому краще, ніж святковий декор? Симпатичні дрібниці створюють атмосферу новорічного чарівництва і примушують посміхнутися кожного, хто входить в бібліотеку. Прикраси можна створити з доступних і простих у роботі матеріалів — наприклад, паперу.  
       Виготовлення іграшок з паперу - традиція, що виникла за часів, коли ще навіть не йшлося про масове виробництво прикрас для ялинки. Сьогодні іграшок фабричного виробництва в магазинах вдосталь, проте традиція самостійного їх виготовлення нікуди не зникла і передається з покоління в покоління. Пояснюється це просто - від ялинкових прикрас та іграшок, зроблених власноруч, йде особливе тепло, вони виглядають по-домашньому затишними. Приємний бонус - можна пишатися тим, що зроблена своїми руками іграшка існує в єдиному екземплярі.
       Згадайте, як у шкільні роки ви робили гірлянди з різнокольорових кілець або вішали на вікна ажурні сніжинки! Хтось навіть освоював техніку орігамі і майстрував паперових звірів. Пропонуємо повернутися в минуле і створити чарівні вироби, які прикрасять нашу бібліотеку.
   Отож, з нашими  гуртківцями пройшла творча майстерня "Прикрашаємо оселю до свят". Всі залучилися до роботи і було цікаво та весело. Папір – універсальний матеріал. Йому можна надати будь-яку форму, розмір і колір, тому іграшки виконані на такій основі вийдуть яскравими і оригінальними.  У нашому випадку  нам знадобилися тільки клей і ножиці. Получилися оригінальні кольорові кульки і сніжинки.
       Також виготовили новорічний віночок на дверях, який створив незабутню атмосферу свята Нового року та Різдва, які незабаром до нас прийдуть.Всі на власному досвіді переконалися, що виготовити його нескладно і недорого. А от задоволення  принесли море.

   А ще, наша бібліотека пропонує користувачам вебліографічний список «Ярмарок новорічних прикрас своїми руками», який знайомить дітей та їхніх батьків з електронними ресурсами, що приходять на допомогу у прикрашанні  оселі своїми руками.
    Всім домашнього затишку та святкового настрою!

2 коментарі: