вівторок, 20 листопада 2018 р.

Нехай же стане днем дитини у всьому світі кожен день


 «… Права дитини
 Ти мусиш вивчити сумлінно.
 Це так потрібно, так важливо
 Напевно знати в наші дні:
 Коли з тобою справедливо
 Вчиняють, а коли і ні…
 Тож прочитай, завчи напам’ять.
 Порадь і друзям прочитай.
 Хай прочитають тато й мама.
 Закони всім потрібно знать!»
  І. Жиленко
  


     Діти — майбутнє кожної держави. Саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. У нашої малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за  це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним із найголовніших  обов’язків.  Вони потребують особливого захисту й піклування. 
      Підростаючи, дитина повинна мати дедалі більше можливостей брати участь у житті суспільства, готуватися до самостійного життя, користуватися правами свободи думки та слова, вибору культури, релігії та мови.
Про це йшла мова сьогодні, 20 листопада, у ході години дитинства «Нехай же стане днем дитини у всьому світі кожен день», яка пройшла у нашій книгозбірні з нагоди Всесвітнього дня дитини. 
      Діти знайомилися з правами викладеними в Конвенції про права дитини, які були підписані 20 листопада 1989 р. Дитина має право бути почутою…
   Тому, давайте сьогодні й  кожного наступного дня зігрівати теплом та любов`ю кожне дитяче серце, піклуватися про дітей. І тоді ці маленькі громадяни виростуть достойними  людьми й неодмінно стануть гордістю нашої  держави. 

Немає коментарів:

Дописати коментар