понеділок, 17 грудня 2018 р.

Розкажу Миколаю, про що я читаю


В небі метушня і рух — янголята працю мають.
Он одні несуть кожух для святого Миколая.
Інші лагодять санки: навантажують дарунки.
Світять до шляху зірки, шлють на Землю поцілунки.

  Скажіть, хто не знає чи не чув про святого Миколая?  
Мабуть, таких і немає.                                          
     Щороку приходить він у кожну господу з миром і дарунками. Для маленьких стає чарівною казкою, коли невидимо з’являється вночі і кладе під подушку такі бажані гостинці для слухняних і добрих дітей.  Виростають діти — і добра казка зникає, а Миколай залишається. Він любить усіх людей.
      Свято Миколая - найулюбленіше для дітей  і  дорослих, а святкують його  в Україні 19 грудня. Дітвора з нетерпінням чекає щедрого Миколая, пише листи, вивчає  вірші, співає пісні. Наша бібліотека сприяє цьому. Де, як не у нас можна так багато прочитати про це свято? До послуг відвідувачів і книжечки про нього, і цікаві ілюстровані журнали, ну і звичайно послуги інтернет-зв’язку.
     Тож, поспішають  малята, щоб вивчити гарну пісеньку,  вірш або легенду про святого Миколая. Сьогодні, 17 грудня, на літературне свято-конкурс «Розкажу Миколаю, про що я читаю» у нашій бібліотеці  зібралась  дітвора, щоб розказати що читають, розповісти про свої мрії і сподівання. 
Мрії у багатьох дітей, як виявилось, зовсім уже  як у дорослих.  
     Що діти просять у святого? Миру в Україні;  здоров’я  своїм батькам, братикам і сестричкам, а ще щоб життя у кожного з них  було  щасливим… Ось такі сподівання у дітвори …

Наслідуймо добро і вчинки Миколая! 
Нехай це свято стане для нас святом Милосердя, Доброти, Прощення та Любові до ближнього.

Немає коментарів:

Дописати коментар