пʼятницю, 19 липня 2019 р.

Про тих, хто плаває, літає, нявчить і лає


        

          У сучасному метушливому світі, коли кам'яна рука цивілізації мимоволі віддаляє нас від природи, іноді так хочеться відчути себе частинкою живого світу ... Саме для цього існують різні заповідники, ботанічні сади і, звичайно ж, зоопарки.
    Зоопарк - це місце, куди хочеться приходити завжди. Комусь цікаво зблизька подивитися на улюблених тварин, комусь просто пригостити їх смаколиками, а комусь - зробити миле селфі зі звірятами. Але як би там не було, в зоопарку завжди буде цікаво всім: і дорослим, і особливо дітям.
     В Україні настільки багато зоопарків, що дуже складно вибрати найкращий. Але все ж спробуємо, хоча б віртуально. 
Отож, сьогодні, 19  липня,  діти помандрували у віртуальний  зоопарк «Про тих, хто плаває, літає, нявчить і лає» та дізналися про 10 кращих найбільших, найсучасніших  зоопарків України.
        Один з найбільших і найстаріших зоопарків нашої країни знаходиться в Києві. Тут мешкає більше трьохсот видів тварин, серед яких олень благородний, африканський лев, індійський слон, жираф, горила, грифова черепаха.  
       Діти познайомились з Черкаським зоопарком, де мешкають більше 200 видів тварин і птахів, в числі яких африканський лев, амурський тигр, крокодил і черепахи, орли, фазани та страуси.
      Просторий Бердянський зоопарк під промовистою назвою "Сафарі" є одним з наймолодших в Україні і одночасно одним з кращих. У зоопарку живуть понад 80 видів тварин з різних куточків планети. У просторих сучасних вольєрах можна побачити білого тигра, котячого лемура, білого полярного вовка, сітчастого жирафа, гімалайського ведмедя і багатьох інших екзотичних і рідкісних тварин. 
     Одеський зоопарк- єдиний в Україні, де успішно розмножуються індійські слони. 
Зоопарк біосферного заповідника Асканія-Нова - прекрасне місце для спілкування з природою. Навколо - багато зелених насаджень і водойм.
Що особливо цінно - тварини утримуються в напіввільних умовах, завдяки чому відвідувачі можуть спостерігати за їх природною поведінкою в навколишньому середовищі. З моменту створення, в парку віддавалася перевага мешканцям відкритих саван, напівпустель,  степів.
Усім було цікаво і весело побувати в зоопарках України, хоча б віртуально.

       Діти ділилися враженнями від побаченого і розказували хто з них побував у зоопарку насправді і яких звірів там бачили.
          Також діти познайомились з літературою на цю тему, яка є в нашій бібліотеці.
Адже віртуальність можна перетворити в реальність. Тому, якщо хочете цікаво і весело провести час - ласкаво просимо в зоопарк. Адже тварини не вміють прикидатися, тому завжди будуть раді вам і вашим пригощанням. 
                А ми завжди раді бачити вас в бібліотеці!

Немає коментарів:

Дописати коментар