середу, 12 січня 2022 р.

Світло доброти Євгена Гуцала

   Євген Пилипович Гуцало народився 14 січня 1937 року в  селі Старий Животів, Вінницької області в родині сільських вчителів.
   Його дитинство захмарила війна. Але навіть у такий непростий час батьки зберегли невелику бібліотеку і привили йому любов до читання. Перша його книга — Біблія, вона стала для нього згодом втіленням мудрості. Також часто перечитував “Кобзаря” Тараса Шевченка, був зачарований творами Миколи Гоголя, Михайла Коцюбинського, Василя Стефаника.
   Ще під час навчання в школі він почав робити самостійні кроки на літературній ниві. Свої доробки надсилав до редакцій журналів та газет.
 Євген Гуцало вважається одним із найбагатших і найрізноманітніших жанрових письменників. Його літературна творчість налічує понад 200 оповідань, 20 повістей, 2 романи, 3 збірки поезій, книжки для дітей та публіцистика.
   Поважну частку його творчості складають твори для дітей «Олень Август», «З горіха зерня», «Дениско», «Пролетіли коні». Євген Гуцало є автором поетичних книг «Письмо землі», «Час і простір», «Живемо на юрі», «Напередодні нинішнього дня».
   З нагоди 85 років від дня народження письменника наша бібліотека підготувала інформаційну хвилину «Світло доброти Євгена Гуцала».

Немає коментарів:

Дописати коментар