четвер, 27 січня 2022 р.

Їх оплакують роси у лузі

            Щороку 29 січня кожен українець схиляє голову перед пам’яттю тих, хто в далекому 1918 році боронив незалежність України ціною власного життя.

29 січня 1918 року на залізничній станції Крути в Чернігівській області 300 київських студентів, захищаючи підступи до Києва, вступили в нерівний бій з шеститисячною армією більшовиків під командуванням Михайла Муравйова, яка серед інших вела наступ на Українську Народну Республіку.

    Точна кількість загиблих студентів офіційно ніде не зафіксована. За свідченнями учасників подій, було вбито більше 250 осіб з українського боку. Відомі імена тільки 27 студентів, яких взяли в полон і розстріляли. Серед них був і наш земляк, єдиний галичанин родом із села Тяпче Микола Корпан.

Крути… символ героїзму і відданості нашого юнацтва, цвіту української молоді, символ національної трагедії. Молоді  Герої склали іспит зрілості, ставши в обороні української Волі і Державності…

Давайте своєю пам’яттю та уявою перенесімся в буремний, незабутній 1918 рік за допомогою інформаційного нон-стопу "Їх оплакують роси у лузі...", який ви можете переглянути на нашій сторінці Фейсбук.

 https://www.facebook.com/100004709327154/videos/360312452186328

Відеоролик створений нами для того, щоб донести до вас важливість цієї дати. Переглянувши його, ви отримаєте відповіді на усі ваші запитання та його змістовність точно не залишить нікого байдужим!

Герої не вмирають, вони живуть у пам’яті і справах наступних поколінь.  Будьмо патріотами, любімо свою багатостраждальну матінку Україну. Сьогодні вона як ніколи потребує нашої допомоги. Нехай пам'ять про наших героїв, які загинули під Крутами, буде вічною і нехай їхня смерть буде для нас прикладом як потрібно любити свою батьківщину.

Немає коментарів:

Дописати коментар