вівторок, 23 серпня 2022 р.

Квіти в Українському віночку



23 серпня, напередодні Дня Незалежності України, наша бібліотека провела майстер-клас "Квіти в Українському віночку".

     



        Сьогодні у нас знову весело та гамірно. До нас завітали дівчатка різного віку. Вони з превеликим задоволенням вплітали в свої віночки не лише квіти та стрічки, а й надію, що скоро настане мир, люди знову житимуть в спокої, земля не здригатиметься від страшних вибухів. Адже сьогодні це дуже болюче питання для України, тому що в нас йде війна.

     Сплетений із пахучих трав та ніжних квітів, прикрашений барвистими стрічками і наділений магічним змістом, український вінок — один з найдавніших символів нашої країни.  

    Кожна квіточка і стрічка в українському віночку має своє значення, адже вінок — це не тільки краса, а ще й оберіг. Яке значення мали вони в нашому віночку?

Квіти-символи:

·        соняшник — символ відданості й вірності;

·        волошка у віночку — символ людяності; 

    Стрічки жовтого кольору у віночку — символ ясного сонечка, жовтогарячі — символ хліба, а — блакитні та сині — символи неба і води, що наділяють силою та міцним здоров’ям.

     Традиції плетіння українського вінка сягають глибокої давнини. Яким би не був привід створення цього барвистого оберегу, його завжди виплітали з особливою дбайливістю і трепетом, адже в основі українського вінка — любов до природи, шана до рідної землі.
















    Також віночок — це символ слави, перемоги, святості, успіху, могутності, миру, сонця, влади.  










      Всіх українців з Днем Державного прапора та Днем Незалежності України!

Слава Україні!Героям Слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар