вівторок, 30 серпня 2022 р.

Закладка своїми руками

      

    Є книги, які нам дуже подобаються, ми перечитуємо  їх знову та знову, а щоб швидше знайти потрібну сторіночку нам знадобиться закладка. Що особливого, здавалося б, у закладках? Дехто взагалі може обходитись без них. Та все ж іще з дитячих років ми звикли закладати сторінки аби продовжити читання книжки. Тож закладка – це такий самий атрибут читання, що й сама книга.

      Якщо в книжці є закладка, то вона має охайний вигляд. Сторінки в ній не заломлені, не пом’яті, чистенькі. Тому книжка довше служитиме.

      Колись закладки дуже високо цінувались. Їх дарували не простим людям, а царським особам. Виготовляли закладки із різних матеріалів: срібла, золота, шкіри, слонової кості. Через свій красивий і естетичний вигляд вони були ще й предметом мистецтва та гордості колекціонерів.

      У наш час закладки все частіше роблять із паперу.Ось і виходить, що будь-яка книжкова закладка – не просто дрібничка, а дуже важлива і потрібна річ. 

      З красивою закладкою і читати приємніше. Найлегший спосіб зробити її своїми руками. Уже незабаром розпочнеться новий навчальний рік, а з ним – і шкільні будні. Тож, щоб додати яскравих кольорів у повсякденність у нашій бібліотеці, 30 серпня пройшов майстер-клас по виготовленню креативних закладок «Закладка своїми руками», які стануть чудовою прикрасою улюбленої книги чи звичайного підручника. В якості матеріалу ми вибрали папір і фетр, також нам знадобилися скрепки. Було весело та гамірно в бібліотеці. В результаті получились закладки – коали зі скрепочками та закладки - квіточки з ініціалами дітей. 



             Тож, нумо до читання з закладками!!!


Немає коментарів:

Дописати коментар