середу, 5 жовтня 2022 р.

Мішечки - обереги для ЗСУ

    Народні обереги – це такі речі, які давались людині, щоб оберігати її в далекій дорозі й кожного дня в побуті, бо вважалося, що річ, зроблена добрими руками  з добрими думками та намірами, мала магічну силу, яка захищала людину у найвідповідальніші хвилини її життя. Така річ оберігала від напасті, від ворожби, від дурного погляд, від куль на полі бою.


    Наші предки з давніх-давен вірили в силу оберегу. Вони вважали, що своє помешкання необхідно оберігати від знегоди, злого духу, недоброго ока. Оскільки наші пращури споконвіку були землеробами, то й за допомогою вони зверталися до всього, що родить матінка земля. Сворюючи такий оберіг, вони використовували пшеницю, льон, рис, гречку, різні духмяні трави, тощо...

    Давньослов’янські вірування настільки сильно увійшли в традиції і побут українського народу, що навіть з приходом християнства вони не зникли, а лаконічно вписалися в українську культуру. Більш сучасними оберегами стали предмети, виготовлені руками людини, які в побуті мають також своє значення. Їх є безліч, і перелічувати можна, які саме можна довго. Одним з самих цікавих для нас виявилися мішечки-обереги. Це оберіг, який символізує багатство, добробут і достаток  родини, приносить удачу, та оберігає від усього злого.

    Сьогодні, 5 жовтня, учні 4-А класу ліцею №7 (кл. кер. Наталія Данилко) разом з нами виготовляли "Мішечки - обереги для ЗСУ" у торбинку діти вклали всю свою любов!

    Мішечки із мішковини, трави, крупи, ладан, образок - все це учні використали для виготовлення оберегу, який обов'язково буде передано нашим захисникам !

Сьогоднішній день сповнений гордості та віри в ЗСУ!

Віримо у нашу перемогу !

Все буде Україна!

Немає коментарів:

Дописати коментар