середу, 9 листопада 2022 р.

Патріотичний NON-STOP "Розмовляй українською"

Щороку 9 листопада Україна відзначає День української писемності та мови. Ця дата припадає на православне свято – день вшанування преподобного Нестора-літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. 

    Сучасна українська мова налічує близько 256 тисяч слів і включена до списку мов, які успішно розвиваються, вважається однією з найкрасивіших та визнана другою за мелодійністю мовою світу після італійської.

    Мова – це той інструмент , який єднає націю, народність, народ до єдиного цілого. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати.

Світ захоплюється українською мовою, яка належить до першої трійки наймилозвучніших мов земної кулі.

 Тому, до Дня української писемності та мови, бібліотека для дітей КЗ"Долинська ЦПБ" підготувала для учнів 6 -го класу Долинського ліцею № 4 патріотичний NON-STOP "Розмовляй українською"
💙💛









    Наша українська мова змістом, багатством, глибиною й різноманітністю переживань, відбитих у ній, красою й мелодійністю посідає одне з перших місць серед мов народів світу, саме вона підтримує свідомість національної єдності нашого народу, любов до Батьківщини й пошану до себе!

🇺🇦Читай українською!📚
🤔Думай українською!🇺🇦
💛Мрій українською!🇺🇦

Немає коментарів:

Дописати коментар