четвер, 5 січня 2023 р.

Поет за покликання та Божою ласкою

6 січня 2023 року виповнилося б 85 років Василю Стусу – людині, яка стала символом Українського Опору другої половини ХХ століття, ключовою фігурою духовного життя епохи, письменника, правозахисника, борця.

Василь Семенович Стус є відомим українським поетом, прозаїком, перекладачем, літературознавцем та правозахисником. Він був одним із найактивніших дисидентів. У 1990 році Василь Стус отримав звання Лауреата Державної премії імені Тараса Шевченка, а у 2005-му посмертно став Героєм України.

Стус завжди боровся за збереження і розвиток української культури та активно протистояв радянській диктатурі. Через це Стус зазнав репресій з боку радянської влади, а його творчість була заборонена.

Кожен знає Василя Стуса хоча б зі шкільних уроків літератури. Він запам’ятався нам, як людина багатогранна та творча, небайдужа до долі власного народу. Тож давайте пригадаємо найцікавіше з біографії відомого українця переглянувши літературний портрет "Поет за покликання та Божою ласкою". Ближче ознайомитися з цікавинками його біографії можна на нашій сторінці в Facebook, або перейти за посиланням:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100004709327154

Немає коментарів:

Дописати коментар