середу, 12 грудня 2012 р.

Йде Святий Миколай.

   Святий Миколаю,
          Прийди до нас з раю,
     Принеси нам дари
    Кожному до пари.
         Цукерки смачненькі,
       булочки пухкенькі, 
  Книжечок багато
   Читати у свято.
    
 
       Це одне з найважливіших церковних свят, і окрім того, цей день, є одним з найулюбленіших  дитячих свят. Майже цілий рік усі ми – й дорослі, й малята  з нетерпінням очікуємо день Святого Миколая. Темної зимової ночі з 18 на 19 грудня Святий Миколай сходить із небес. В своєму пишному вбранні іде від хати до хати. І ніколи не минає сиротинців, лікарень, дитячих садочків. Мандрує небесний опікун світом, несе свої гостинці для всіх чемних і слухняних: іграшки, солодощі та звичайно ж і книжки.
        Має він золоті сани з білими золотогривими кіньми, до хати заходить дверми, але часто невидимий, подарунки підкладає завжди під подушку. Всі хлопчики і дівчатка отримають дари від Святого. Й лише дуже неслухняні дістануть від Миколая золоту-срібну різку та наказ виправитись до наступного року.
 Роздає святий щиро подарунки, благословляє, бажає усім дітям бути слухняними, поважати старших, любити батьків, шанувати працю, рости розумними.

       Як діти-користувачі нашої книгозбірні готуються до дня Святого Миколая?

Всі стараються бути чемними, слухняними, дізнатися звідки приходить Миколай, вивчити легенди та вірші про Чудотворця.  В цьому нашим користувачам допомагають Інтернет - ресурси та книжки, які представлені  на поличці  «Іде святий Миколай» .


Святий Миколай обдаровує кожного добротою і любов’ю.Своїм прикладом він заохочує нас чинити добро для ближніх. І дуже радіє, коли, і діти, і дорослі йому в цьому допомагають.
       Отож, вітаймо Святого Чудотворця, що завітає до нашого краю!
Він — не вигадка, не казка,
Не прекрасна наша мрія.
Миколай — добро та ласка,
Він — розрада та надія.

Немає коментарів:

Дописати коментар