пʼятницю, 21 грудня 2012 р.

"Сторінками українських книжок"

      Твори відомих українських письменників, які писали для дітей - досить яскраві. Слухаючи або читаючи їх, ми ніби потрапляємо у широкий світ, дізнаємось про нашу Батьківщину, про працю і життя нашого народу, про далекі та дивні краї.  
      21 грудня в нашій бібліотеці пройшла огляд-екскурсія з учнями 5-го класу "Сторінками українських книжок".  Кожна книжечка представляється уривком із неї. У них діти побачили себе, своїх ровесників, братиків та сестричок такими, якими вони є насправді, - веселими і засмученими, розумними і гомінливими.
     Уривки з книг читали герої книжок або їхні «автори» - Антін Лотоцький  «Княжа слава», Олександр Копиленко «Як вони поживають», «Їдальня на долоні», Микола Трублаїні «Шхуна Колумб», «Пустуни на пароплаві»,»Лахтак», Наталя Забіла – твори в 4-х томах, Василь  Сухомлинський «Казки школи під голубим небом», Марко Вовчок  «Ведмідь», казки, Надія Кибальчич «Спогади кота Сивка».
      Дуже багато є цікавих дитячих книжечок українських письменників, але про всі не розкажеш. Діти познайомились із найбільш цікавими творами відомих письменників, а  небайдужі читачі залишилися після заходу і продовжили  знайомство з героями книжок.
       Це лише маленька частинка українських книжок. А ще скільки їх є: українських, зарубіжних! Тільки читати!

                    Так що заходьте, питайте, читайте!

Немає коментарів:

Дописати коментар