четвер, 25 квітня 2013 р.

"Хвала життю" Михайла Коцюбинського

      
 
       Сьогодні, 25 квітня, ми відзначаємо день пам’яті українського письменника Михайла Коцюбинського.
        Дитячі оповідання («Харитя», «Ялинка», «Маленький грішник»); казка «Хо»); оповідання для дорослих («П’ятизлотник», «Для загального добра», «Дорогою ціною», «Сміх», «Регзопа £гаіа», «В дорозі»); новели («Лялечка», «Гпіегтегго», «На камені», «Сон»); етюди («Цвіт яблуні», «Невідомий»); повісті («Тіні забутих предків»); нариси («Хвала життю!» та ін.).
       Упродовж  десятиліть його творчість хвилювала й продовжує хвилювати читачів. У чому ж секрет популярності його творів?         На це та багато інших питань можна знайти відповідь, ознайомившись з викладкою літератури «Великий Сонцепоклонник», що організована напередодні в нашій книгозбірні.

       Твори Коцюбинського ще за його життя були широко відомі як на Україні, так і за її межами. Вони неодноразово видавалися українською, польською, чеською, молдавською, шведською, німецькою, французькою та іншими мовами. Звертався він до своїх читачів зі зрозумілими для всіх проблемами, його герої завжди живуть серед нас і часто нас самих хвилює те, що тривожило їхні душі більше сто років тому.
       Не випадково М. Коцюбинського називають «Великим Сонцепоклонником», адже вся його творчість наснажена сонячним оптимізмом, вірою у високе призначення людини на Землі.

Немає коментарів:

Дописати коментар