вівторок, 21 травня 2013 р.

Зона уваги - чиста вода

                                                             
Захищайте Землю! Захищайте!                       
І повітря, і воду, і веселок мости.
Журавлине прощання, клекотіння орлів,
Яблуневе світання чорнобривих полів          
І правічну криницю, джерело степове
І розмай, і росицю - все земне і живе.        
          

          Немає на Землі речовини, важливішої для нас, ніж звичайна вода, і в той же час не існує більш загадкової речовини, яка має стільки цікавих властивостей.
Вода є не тільки в річках, озерах, криницях. Вода є і в повітрі, у Земній атмосфері. Це дощ, хмари, туман. Блакитний колір неба і зумовлений тим, що атмосфера насичена краплинами води.
         В різні періоди життя людини від 70 до 90% її тіла складає вода. Тому дуже важливо звертати увагу на те, яку воду Ви вживаєте і що потрапляє до Вашого організму разом з нею. Зазвичай воду вважають  найпростішим і звичайним напоєм. З водою добре знайомий кожен, хто звик вмиватися, п'є чай, вміє плавати, катається на ковзанах, санчатах або лижах. Вода - це найважливіша речовина на Землі, без якої не може існувати жоден живий організм.. 
         21 травня  в нашій книгозбірні була проведена година спілкування «Зона уваги – чиста вода», на якій діти дізналися, яку роль відіграє вода в житті людини. 


       Протягом заходу діти розгадували загадки про воду, пояснювали українські приказки, пов’язані з водою, пограли у гру «Що у чистій водоймі?», з’ясували чому забруднюється вода.  Також  присутні мали змогу ознайомитися з бібліотечною виставкою «Земля хворіє: озирнись в турботі».
          Вода - це наше життя, наше здоров'я, краса навколишнього середовища. Тож, давайте берегти наші водні ресурси заради життя на Землі!

1 коментар:

  1. Я тоже временами такое вижу, но как-то ранее не придавала этому значения.

    ВідповістиВидалити