четвер, 23 січня 2014 р.

Україна-наш дім

      «День Собо́рності — свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.
Століттями розірваний український народ визволився з неволі — Наддніпрянщина вийшла з Російської, а Західна Україна — з Австоро-Угорської імперій — і воз’єднався на своїй землі в єдиній Українській державі. 
Україна… Вона в усьому, що нас оточує: у місяці, в зорях, у дорозі додому, у кожному струмочку, в деревці, у камінчику, у травичці, де «садок вишневий коло хати».
Не любити цю землю і людей, що живуть на ній, - не можливо! Наш край – це Чорне і Азовське моря, Карпати і Полісся, синьоокі озера Волині, південні степи Криму, терикони Донбасу, Дніпро-Славутич.
Cоборність – це єдність.
Тобто, свято соборності – це свято єдиної України, яка є зараз. Україна складається з 24-ох областей та Автономної Республіки Крим. І все це – наша рідна земля, на якій ми живемо і маємо дякувати за це Богу»,-так розпочався історичний калейдоскоп «Україна-наш дім», що відбувся 22січня в нашій бібліотеці.
Метою заходу було: виховання патріотичних почуттів , любові  до рідного краю, держави, народу, формування відчуття своєї приналежності до України, усвідомлення себе українцем,шанобливе ставлення до державної символіки, культурного та історичного минулого України її мовної культури.
«Ми — патріоти — дочки і сини. Для  блага рідної держави— все в житті здолаєм! Бо ти найкращий, краю мій ясний! Вітчизну й матір ми не вибираєм»,-такими словами закінчилось свято.

Немає коментарів:

Дописати коментар