середу, 16 квітня 2014 р.

Природа захисту благає

 

Плаче, плаче вся земля,
Захисту благає, наче немовля.
За природу ти подбай,
В нас вона єдина, це запам'ятай!

       Недоторкана мила природа… Все радує, милує око, коли оглядаєш з пагорбів обрії її…Проте у шаленому ритмі атомної епохи ми інакше почали дивитися на світ. Усе брали від природи, «не чекаючи милостей», а з віддачею не поспішали. І ось настав час, коли природа вже не може віддавати, коли вона волає, кричить: «Людино, захисти, порятуй мене від самого себе!»    Екологічна небезпека загрожує нашій Землі, а отже, і нам, тому що ми з вами живемо на цій землі.
До чого може привести екологічна катастрофа?
Як зберегти красу рідного краю ?
Як дорослі та діти повинні  допомогти  природі?
На ці питання дає відповідь виставка-благання «Природа захисту благає», організована в бібліотеці напередодні.



Мета: формувати в читачів розуміння того,що життя людини залежить від природи, прищеплювати бажання зберегти навколишній  світ.   
Згадаймо слова маленького принца, героя Сент-Екзюпері: «Підвівся вранці, умився, опорядився — і відразу ж упорядкував свою планету». А що ж це насправді таке — упорядкувати свою планету — у нас мало кому відомо. Як і про те, що в третю суботу квітня відзначається День Довкілля. У 1990 році День Довкілля було проголошено міжнародним. Тоді ж ця назва вперше пролунала і в Україні.За традицією в цей день усі бажаючі упорядковують і озеленюють свої двори і вулиці.
Отож, берімося до праці!
Приберімо довкілля, посадімо бодай одне деревце і природа буде вдячна нам!

                                              

Немає коментарів:

Дописати коментар