середу, 15 жовтня 2014 р.

Чи знаєш ти своє місто ?

       Чи знаєш ти своє місто? Відповідь багатьох малих співрозмовників була б –«так». Доросла людина уже не так з упевненістю відповість, бо розуміє, що  знати рідне місто – це знати його історію, жити його сьогоденням, перейматися його проблемами і радіти кожній хорошій події, що відбувається в ньому.
    Отже, починати знайомство з містом треба, заглянувши в історію. В цьому переконувались учасники краєзнавчих читань, що проходили в нашій бібліотеці 15 жовтня.
      Діти з цікавістю слухали переказ про заснування міста…Дізнались, що роком виникнення міста вважають 979 рік…
Багато часу з тих пір минуло.Чимало довелось пережити нашому місту…
Багато людей з Долинщини стали видатними в країнi та за її межами. Долиняни гордяться тим, що в їхньому мiстi народився вiдомий український композитор Ярослав Йосипович Лопатинський, вiдомий архiтектор Iван Iванович Левинський; український письменник, педагог i композитор-аматор Михайло Iванович Пачовський.
У Долинi народився i навчався в народнiй школi кардинал Iван Мирослав Любачiвський - настоятель Української греко-католицької церкви.
Про це, та багато іншого дізнались діти під час заходу. Багатьох зацікавила історія рідного міста, тому було багато запитань.
Бібліотекарі переконались, що екскурс в історію краю треба робити частіше, бо «хто не знає свого минулого - не вартий майбутнього».

Немає коментарів:

Дописати коментар