понеділок, 27 жовтня 2014 р.

Наша мова калинова

 Зі слова починається людина,
 Із мови починається мій рід.
 Ласкава, мамина, єдина
 Щебече соловейком на весь світ.
       Першим до нас приходить слово…З колисковою материнською мовою, тихою казкою, доброю ласкою. «Мама, тато, баба, льоля, киця», - лепече дитина. Які дивні ці перші двоскладові слова! Дитина спинається на ноги, пізнає за день десятки нових слів, звучних та красивих: сонечко, квітка, вода, траваСвіт – мов казка. І пізнаємо ми його за допомогою слова. За допомогою слова відкриваємо таємничість і складність інших наук.            
         Кожного року, 9 листопада, в Україні відзначаємо День української писемності та мови. З цієї нагоди наша книгозбірня  разом  з бібліотекою школи СШ №7 м. Долини 24 жовтня провели свято мови «Наша мова колискова». 
      Незважаючи на примхи погоди, в бібліотеку поспішали учасники заходу- учні 4-А кл. та запрошені учні 3-Б кл. школи №7. 
Святково прибраний зал. Звучать  пісні про рідну мову...
     Дівчинка і хлопчик з хлібом-сіллю на вишитому рушнику відкрили свято…Багато гарних теплих слів було сказано в цей день про українську мову. Лунали поетичні рядки, пісні. З зачудуванням слухали присутні «Козацький марш» у виконанні Пилипіва Дмитра та спів Івасів Юлії. А в цьому всьому-неабияка заслуга класного керівника Данилко Н.М. та вчителя музики Ямборко О.Д.


Свято наближалося до кінця… «Ми були б раді та щасливі, якби від сьогоднішнього свята ви, дорогі діти та гості, залишили у своєму серці хоча б одну краплинку любові до рідної мови»,- побажала ведуча заходу бібліотекар Бабінчук І.І., подякувала дітям за гарний виступ і пригостила їх солодощами.

       Бережімо, шануймо, глибше пізнаваймо скарби рідної мови!

Немає коментарів:

Дописати коментар