четвер, 20 листопада 2014 р.

Дитино, знай і відстоюй свої права!


 Спів радісний під небом лине,
Летить в блакить парад пісень,
Нехай же стане днем дитини
У всьому світі кожен день.

    Діти…Їх живе близько 2 млрд. на планеті. Діти - майбутнє кожної держави, майбутнє людства. Як найвразливіша частина суспільства, вони потребують особливого захисту й піклування. Захищаючи їх, дорослі захищають своє майбутнє. 
Та чи завжди це так? Чи не ігноруємо ми, дорослі, правами дітей? Чи справді захищаємо, охороняємо дитинство? Адже поряд з нами живе так багато обездолених, покинутих напризволяще  дітей? Давайте задумаймось хоча б сьогодні, 20 листопада, відзначаючи Всесвітній день дитини?
Спробуймо кожен зробити бодай щось, щоб наші діти почувалися захищеними,  не самотніми у сучасному світі.
Ми, у своїй книгозбірні, вирішили сьогодні провести «День дитини: у запитаннях і відповідях», знайомлячи дітей з їх правами та навчаючи їх як треба відстоювати себе.
Спробуємо дати  відповідь на такі питання:
Чи знаєш, дитино, свої  права?
Чим вони захищені?
Чи не піддаєшся Ти насильству з боку дорослих?
Куди слід звертатись, щоб захистити себе? і т.п.
Допоможе в цьому дітям також викладка літератури «Дитино, знай і відстоюй свої права!», а також веб-мандрівка  "У центрі Всесвіту дитина
Сподіваємо будемо корисними нашим відвідувачам, а спираючись на сьогоднішні  дослідження дитячих проблем, стати більш потрібними дітям у всебічному розвитку, особливо з дітьми-сиротами, дітьми з неблагополучних сімей.
Всі ми хочемо, щоб наші діти були  здоровими, щасливими і
розумними,  жили в мирі, радості й були  впевнені в завтрашньому дні.

Немає коментарів:

Дописати коментар