пʼятницю, 21 листопада 2014 р.

Революція гідності: ми маємо пам'ятати

Протистояння. Кров. Жертви…. Спільна біда зближує людей, зближує не лише один народ, але й народи… Всі сьогодні говорять про політичну ситуацію в країні, навіть ті, хто донедавна зовсім не знався в політиці.
У ці дні країна відзначає річницю Євромайдану, який започаткував Революцію Гідності.
    Вперше слово «Євромайдан» з'явилося 21 листопада 2013року у соціальній мережі. Саме в цей день, одразу після того, як уряд Азарова-Януковича оприлюднив рішення щодо призупинення процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію України з ЄС, в соціальних мережах почали поширюватися заклики до людей вийти на акції протесту. Того ж вечора на майдан Незалежності прийшло  близько двох тисяч осіб. Серед них журналісти, громадські активісти, студенти...  Саме тоді, у перший день протесту, народилося гасло «Україна – це Європа!" Так починалась Революція Гідності.
      Сьогодні 21 листопада в день річниці революції у  нашій бібліотеці була проведена вебмандрівка «Революція гідності: ми маємо пам'ятати». Перегляд сайтів на цю тему викликав у дітей велике зацікавлення. Великий жаль викликав в учасників мандрівки до частини українських дітей, які втратили свою домівку, залишилися без тата, дідуся, які є учасниками дій АТО і захищають нашу Батьківщину від сепаратистів та терористів.

Шанс на зміни нам дістався дорогою ціною, ціною людських жертв, ціною втрати частини території.
Ми усі повинні ніколи не забувати НЕБЕСНУ СОТНЮ, яка очистила наші душі. Втрачені сини стануть гордістю для десятків поколінь, бо вже сьогодні вони герої, що не вмирають!


Немає коментарів:

Дописати коментар