пʼятницю, 20 травня 2016 р.

Безпечні Інтернет-джерела для дітей

        Ти вже добре знайомий з інтернетом. У тебе напевно є улюблені сайти й віртуальні друзі, ти знаходиш в інтернеті інформацію, що допомагає навчатися й займатися улюбленими справами, спілкуєшся з людьми, що живуть в інших містах, завантажуєш цікаві картинки й музику, граєш у захоплюючі ігри. Проте, пам’ятай: як і в реальному світі, в інтернеті ти можеш зустрітися з загрозами й небезпечними людьми. Тому тобі дуже важливо навчитися уникати небезпек інтернету.
        Навчайся оцінювати інформацію! В інтернеті ти можеш знайти безліч найрізноманітнішої інформації. Є цікава й корисна, що знадобиться тобі в навчанні, спілкуванні, занятті улюбленими справами й взагалі — у розвитку. Але є й непотрібні тобі сайти — ті, які ти не розумієш, які викликають неприємні відчуття й емоції, або просто — сайти, призначені тільки для дорослих. Тобі потрібно навчитися оцінювати інформацію. Заходячи на новий сайт, насамперед, запитай себе, чи може він допомогти тобі в спілкуванні, навчанні, хобі, підняти настрій? І якщо відповідь — ні, тоді для чого тобі його відвідувати? Найкраще — разом з батьками скласти перелік цікавих та корисних для тебе й всієї родини сайтів і, в основному, відвідувати їх.
        Торкаючись питань безпечного інтернету, вчора, 19 травня, в нашій бібліотеці пройшла веб інформ-хвилинка  «Безпечні Інтернет-джерела для дітей», на якій ми представили нашим користувачам «Білий список» інтернет-сайтів, які є безпечними й корисними для дітей, та дозволить окреслити територію розвиваючого інтернету для дітей.
        Цей список розробила Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі, куди наразі увійшло з півсотні інтернет-ресурсів  – безпечних і найбільш цікавих для дітей: порталів дитячої літератури, електронних бібліотек, освітньо–інформаційних ресурсів, сайтів музеїв і картинних галерей. 
Із їх переліком можна ознайомитися на інтернет–порталі Нацкомісії з питань моралі. Приєднатися до формування списку за певними критеріями можуть усі небайдужі батьки. 
Стань справжнім знавцем!
Будь розумним користувачем Інтернету!

Немає коментарів:

Дописати коментар