понеділок, 14 листопада 2016 р.

Толерантним бути важко

   16 листопада світ святкує Міжнародний день толерантності,  або День терпимості , який був проголошений Декларацією принципів толерантності у 1995 році на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО.
     Толерантність…  У перекладі з латинської це слово означає “терпіння”. У суспільстві толерантність – це терпимість до інших думок, поглядів, традицій.
   «Людина може обійтись без багатьох речей, але не без іншої людини», – сказав один учений. Навіть на самоті вона подумки звертається до інших людей. Наприклад, коли приміряєш новий одяг або робиш зачіску, думаєш, що скажуть твої друзі, чи не вважатимуть вони тебе відсталим або «занадто» крутим. Попри все людські стосунки нерідко спричиняють проблеми: непорозуміння, суперечки, конфлікти. Щоб запобігти цьому, треба навчитися знаходити спільну мову з різними людьми. 
  Про все це ми розмірковували 11листопада  з учасниками дискусійних гойдалок «Толерантним бути важко», якими були вихованці підліткового клубу «Прометей» (кер. літературного гуртка Заморська І. А.).
Тому тема нашого заходу «толерантність». Звичайно, це слово можна і не знати, але в сучасному світі, де вам належить жити, ви ще не раз почуєте його. 
   Отже, кожний із нас має прагнути до самовдосконалення, бути добрим, порядним, чесним, ввічливим, поважати себе і оточуючих... Одним словом - бути толерантним.
Якщо кожен один до одного буде терпимий, то разом ми зробимо толерантним наш світ!

Немає коментарів:

Дописати коментар